Přejít k hlavnímu obsahu

Jeden z největších přestupů historie je oficiální, NiKo se připojuje k G2 Esports!

28. 10. 2020 | 18:08 Counter-Strike 2
Jde o dost možná největší přestup v historii CS:GO, a to jak po stránce finanční, tak po stránce sportovní. Jeden z nejlepších hráčů světa, Nikola "NiKo" Kovač, přestupuje z FaZe do řad G2 Esports, kde se setká se svým neméně hvězdným bratrancem Hunterem.
¨G2 NiKo
¨G2 NiKo

O přestupu se spekulovalo několik týdnů, teď se však vše stává skutečností. Řady francouzsko-balkánského týmu G2 Esports, který patří mezi nejužší světovou špičku, doplní bosenská superstar Nikola "NiKo" Kovač.

Přestup oznámila španělská organizace dnes. I když nebyly zveřejněny přesné částky, i podle samotné organizace by se mělo jednat o jeden z nejdražších přestupů historie a NiKo by se zároveň měl stát jedním z nejlépe placených hráčů v CS:GO.

Koho NiKo v sestavě týmu nahradí není jasné. Nejvíce se spekulovalo o odchodu AmaNEka, podle organizace však zatím nic není rozhodnuto a je tak možné, že se dokonce bude jednat o šestičlennou sestavu.

NiKO a Hunter

Bez pochyb se však jedná o jeden z největších přestupů historie po sportovní stránce. NiKo byl totiž dlouhou dobu základním stavebním kamenem evropského supertýmu FaZe, ve kterém se dosud vystřídaly jména jako Coldzera, GuardiaN, NEO, olofmeister, Kjaerbyekarrigan a mnoho dalších, zároveň od roku 2016 nechyběl ani jednou v HLTV TOP 20, přičemž nejlépe skončil na druhém místě. NiKo s týmem získal nespočet úspěchů, na nejvyšší metu však jen těsně nedosáhl a po ELEAGUE Boston 2018, kde tým přišel o titul Major šampionů v play-off poslední možné mapy, šly výkony týmu z kopce a FaZe již nikdy neměli formu, jako předtím. 

Naopak G2 Esports patří mezi užší světovou špičku od konce loňského roku, kdy se rozhodli jít taktéž směrem mezinárodní sestavy a angažovali dva srbské hráče z tehdejší sestavy týmu CR4ZY, in-game leadera nexu a hvězdného riflera huNtera, který je zároveň NiKův bratranec. Splnil se tak sen nejednoho fanouška, velká část komunity totiž doufala, že si bratranci Kovačovi zahrají po svém boku. Po jejich boku si navíc zahraje další legenda a jeden z nejlepších hráčů historie, Francouz kennyS.

Nová sestava G2 se představí světu již v pondělí, kdy tým narazí v turnaji BLAST PREMIER Fall na brazilskou jedničku FURIA. Kromě nich nový NiKův tým čekají ve skupině C týmy MIBR Astralis.

Nová sestava týmu G2 Esports je následující:

 Francie Kenny "⁠kennyS⁠" Schrub
 Francie Audric "⁠JaCkz⁠" Jug
 Bosna a Hercegovina Nikola "⁠NiKo⁠" Kovač
 Bosna a Hercegovina Nemanja "⁠huNter-⁠" Kovač
 Srbsko Nemanja "⁠nexa⁠" Isaković
 Francie François "⁠AmaNEk⁠" Delaunay

 Francie Damien "⁠maLeK⁠" Marcel (coach)

Štítky: G2 Esports, niko
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.