Přejít k hlavnímu obsahu

Jejky: Chceme dál vyhrávat a předvést lepší hru na EU Masters

12. 11. 2019 | 00:42 League of Legends
Gillette MČR v League of Legends máme úspěšně za sebou a z titulu se dle předpokladů raduje CZC.eSuba. Přinášíme rozhovor s junglerem a kapitánem týmu, Davidem "Jejky" Jakubcem.
eSuba Jejky
eSuba Jejky

Ahoj Jejky, gratuluju ke třetímu titulu mistra ČR v League of Legends! Jaké jsou tvé prvotní pocity?

Ahoj, děkuju za gratulaci. Jsem moc rád, že jsme to s klukama zvládli a já si mohl připsat už třetí titul z MČR, což zase nemá jen tak někdo.

Ve finále to nejdřív vypadalo na jasné vítězství eSuby, ale závěr byl dost hektický. Jak jsi vnímal finále ty a díky čemu si myslíš, že jste zvládli vyhrát 3:1? 

První dvě mapy byly opravdu zcela jednoznačný a probíhaly v našem tempu. Ve třetí hře nám těžkým způsobem ulítl draft, kdy jsme měli 3 prohrávající linky a mapu jsme prohráli hodně rychle. Nikdo ale nepanikařil, protože jsme věděli, že máme na to vyhrát. Byli jsme prostě lepší tým.

Poměrně krátce před MČR jste měnili AD Carry. Pomohla vám tato změna dostat se zase o úroveň výše? Jak jsi zatím se Sirinoxem spokojen? 

Změna AD Carry nás jednoznačně posílila a myslím si, že Sirinox do naší party zapadl velice rychle. Je to fajn kluk a spolupracovat s ním mi dělá radost.

Jak se ti letošní MČR líbilo, co se týče organizace, stage, průběhu turnaje atp?

Letošní MČR bylo dobré, organizace odváděla dobrou práci a vše šlo podle plánu. Stage byla dobrá v rámci možností, všechny nás mrzí, že jsme si letos nemohli zahrát na velké stage před pořádným publikem. Byl jsem rád, když jsem viděl, kolik lidí stálo před naší stage a koukalo se, i když neměli místo si sednout. Doufám, že příští rok bude LoLko zpět na main stage, protože zájem o to je, což jsem rád.

MČR je pro domácí lolko takovým zakončením sezony, tak jak hodnotíš svůj rok 2019 a co očekáváš od nadcházející sezony?

Rok 2019 hodnotím tak, že jsme vyhráli vše, co jen je v ČR možné, a to je super. Všechny nás ale mrzí letošní European Masters, kdy jsme opravdu mohli postoupit ze skupiny. Takže máme cíl opět vyhrát Hitpoint ligu a poté předvést lepší hru na EU Masters.

Ještě jednou gratuluji a díky za rozhovor. Chtěl bys něco vzkázat fanouškům eSuby či divákům na MČR?

Chtěl bych všem poděkovat za podporu kdo dorazil přímo na místo dění a nebo jen na stream. Děkujeme, opravdu moc si toho vážíme.

MČR League of Legends eSuba
Zdroj: esuba.eu
Štítky: MČR, Jejky, eSuba, Gillette