Přejít k hlavnímu obsahu

KETUBOR upřednostnil život v Austrálii před esportem a v SINNERS končí

19. 3. 2021 | 19:48 Counter-Strike 2
Historický posun týmu SINNERS Esports přišel po dvou změnách. Nejprve se k týmu přidal nejzkušenější domácí trenér KETUBOR, posléze přišla největší česká legenda oskar. Výsledkem bylo několik parádních umístění a posun do TOP 25 světového žebříčku. Jedna ze zmíněných akvizic se však ke dnešnímu dni loučí.
KETUBOR
KETUBOR
Zdroj: grafika SINNERS Esports

Michal 'KETUBOR' Csontoš je opravdovým unikátem, protože má ve své sbírce mistrovské tituly jako trenér i hráč. Na MČR poprvé zavítal ještě v éře Invex Cupů, kdy hrál pod přezdívkou FREESTYLE. Už v té době věděl, že tohle bude jeho životní náplň a po boku svého bratra se dostal i do slovenské reprezentace. Před několika lety jej stále více lákalo stát se koučem, a také v této roli začal díky svému charakteru, zkušenostem i umu patřit k nejlepším. Když se předloni odstěhoval do Austrálie, s tímto řemeslem nesekl ani tam. Snažil se vycepovat lokální tým Paradox Gaming, se kterým se ale loni rozloučil. Možností měl několik, pokoušeli se o něj Entropiq, určitý zájem byl i v Evropě, ale on se rozhodl dostat maximum ze SINNERS. Protože v něm viděl něco speciálního.

S týmem se premiérově představil na MČR 2020, kde v době bez angažmá zaskakoval, a v této době se rozhodoval, kterou nabídku vlastně přijme. Pokusit se přepsat se SINNERS historii nakonec bylo to, co rozhodlo. Jeho a oskarův efekt se začal podepisovat na týmu okamžitě a první dva měsíce letošního roku byly úžasné. I kdyby se už neopakovaly a SINNERS se už výše nikdy nedostali, stále jde o něco, na co KETUBOR a jeho banda mohou být pyšní. Mít pod svými křídly největší českou legendu a velkou vycházející hvězdu, to se už jen tak povést nemusí. Vše se pro SINNERS sešlo na jednom místě a období to bylo krásné, nemluvě o fanoušcích.

KETUBOR
KETUBOR
Zdroj: archiv hráče

KETUBOR od roku 2019 žije v Austrálii, a i když se to moc neví, tak i při svých trenérských štacích měl nadále vedlejší práci. Snažil se totiž maximálně pomoci svým nejbližším, jejichž aktuální situace doma na Slovensku není příliš ideální. Jak sám v rozlučkovém rozhovoru na webu organizace uvádí, z platu trenéra už nemůže více pomoct, jak by bylo třeba. Smlouvu v SINNERS měl ještě na několik měsíců, po vzájemné dohodě se však zkušený kouč a aktuální domácí jednička rozcházejí. Ne ve zlém, ale bohužel to nešlo jinak. I tentokrát KETUBOR řešil nabídku z Evropy, on se ale rozhodl zůstat v Austrálii a zabojovat o status permanentního residenta, tedy být Australanem. Jak nám ale sám potvrdil, nejde o žádný odchod do důchodu, jen aktuální určení priorit.

Pozorní diváci si mohli už o minulém víkendu všimnout, že se s týmem na serveru opět objevoval bývalý trenér efron, který je dnes týmovým manažerem. Dnešní rozloučení tedy pouze ukončuje veškeré spekulace. Po boku KETUBORA se v týmu poslední týdny testoval i analytik, ten by se ale novým trenérem stát neměl. Hledání nového kouče na domácí scéně bude strastiplné, nevyloučili bychom však, že by se SINNERS ohlédli do zahraničí, jako v minulosti udělali se švýcarským analytikem Dukkhou. V tento moment je ale vše teprve ve fázi hledání.

Co se týče samotného KETUBORA, v blízké době se u nás můžete těšit na obsáhlý rozhovor. Zůstaňte s námi!

Zdroj: sinners.gg
Štítky: SINNERS, ketubor
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.