Přejít k hlavnímu obsahu

Komentátoři o víkendovém Samsung Midseason turnaji: Štěstí přeje připraveným

20. 8. 2020 | 07:25 Hearthstone
Největší turnaj z kvalifikační části na Samsung MČR v mobilních hrách se blíží. Co si o víkendovém Samsung Midseason turnaji i mnohém dalším myslí naši komentátoři?
Samsung Midseason turnaj
Samsung Midseason turnaj

Samsung Midseason turnaj odstartuje již tuto sobotu. Jak se na něj těšíte?

Panda: Já se hlavně těším, jak si bude zase Findan čtyři hodiny vybírat něco k jídlu, takže večeře bude v jedenáct, a nakonec řekne, že tohle jídlo nejí, a já si tak dám druhou večeři.

Rybka: Ani se nedokážu rozhodnout, jestli se více těším na tuto legendární akci, nebo na legendární setkání trosečníků české krbové scény, no na obojí se těším moc.

Findan: Těším se hrozně moc a doufám, že se tentokrát bude objednávat jídlo z normální restaurace, aby se Panda moc nepřejedl.

Kany: Těším se hlavně na první letošní setkání se všemi komentátory pro tuto sezónu a na pikantní souboje mezi elitou CZ/SK HS scény.

Systém turnaje se od loňska trochu změnil, ve hře je nově především jedno místo na MČR navíc. Souhlasíte s touto změnou?

Panda: Nesouhlasím. Celý systém kvalifikace je nastavený špatně. Distribuce bodů za umístění na ladderu devalvuje tradiční MČR NightCupy a může se stát, že i tak špatný hráč jako je Rybka, který neodehrál jediný český turnaj, pojede nakonec na MČR bojovat o medaile. Co bude dál? Vítěz KHC půjde automaticky na příští Sklizeň?

Rybka: Naprosto souhlasím. Dává to prostor i slabším hráčům jako jsem já, kteří by jinak nikdy neměli šanci bojovat o titul, vyhaluzit pár bodíků navíc přes ladder a bojovat s těmi nejlepšími. Koho by bavilo sledovat pořád dokola ty stejné ostřílené tváře, že? Nutno podotknout, že automatickou kvalifikaci by měl dostat i harcovník, který vyhraje nejvíce KHC turnajů, to jen jako takový návrh na vylepšení do příštího turnaje.

Findan: Souhlasím, minulý rok tento turnaj postrádal value. Letos je celý systém udělán krásně a každičký turnaj se hráčům vyplatí hrát, pokud se chtějí dostat na vysněné MČR.

Kany: Minulý rok si pár hráčů (Faeli) stěžovalo na nulové prize money, takže letos už bude snad vše v pořádku a druhý postupový slot je jen třešničkou v tomto turnaji.

Findan

Se změnou v systému souvisí i proměna kvalifikační části, kvalifikace se hrála tentokrát pouze jedna. Co říkáte na hráče, kteří v ní uspěli? Překvapilo vás nějaké jméno?

Panda: Vypíchnu dvě jména, která na seznamu účastníků nejsou. Pardub, který jako náš druhý nejlepší hráč s nejvíce úspěchy v zahraničí, nedostal pozvánku. A Pokrovac, který už zjistil, jak je Runeterra špatná, ale i když se prohání jako duch na ladderu a občas nakoukne do TOP 200, nezkusil si tento prestižní turnaj zahrát. A jako hráče, který se kvalifikoval a není moc známý, bych rád zmínil Evelisse. Tenhle borec má Pandovu školu HS, a i když má skupinu smrti, věřím, že uspěje.

Rybka: Velmi rád vypíchnu jedno jméno, které mě naprosto nepřekvapilo – Hejzerdr. Překvapilo mě pouze to, že musel bojovat v kvalifikaci a neměl pozvánku jistou předem. Přece jen tento kontrolní Warlock hráč má tolik úspěchů v zahraničí, že podezřívám někoho z pojídání MČR bodů.

Findan: Celá TOP 8 už má za sebou spoustu zkušeností s kompetitivním Hearthstonem a všechna jména už jsem znal, ať už více, nebo méně. Kdybych ale musel vybrat jednoho hráče, který mi překvapil nejvíc, byl by to Don alias Albus Brumbál, který si se svými vůněmi vyčaroval postupové místo do finálové části turnaje.

Kany: Pár jmen mě překvapilo. Návrat Dona na scénu, ten, mám pocit, se vrací po téměř roční pauze. Pak samozřejmě nějaká ta méně známá jména, která se každý turnaj mění, jako tentokráte například Eveliss a Misaks. Tihle hráči ale vždy umí potrápit tu úplnou špičku, takže doufám, že i o víkendu nás čeká pěkných pár překvapení. V neposlední řadě postup JaMMeXe, kterému se na scéně každý druhý hráč vysmívá, ale on neustále dokazuje, že štěstí přeje připraveným.

Pando a Rybko, vy dva jste se nedávno vypracovali v přední domácí komentátorskou dvojici. Jak si tuto pozici užíváte?

Panda: Omluvte skromné komentátory, ale naše pozice domácích jedniček se může s každým dalším komentováním sesypat jako domeček z karet. V této branži stačí jedna špatná věta, jedno zaváhání, a náhradníci již čekají za rohem na svoji šanci. Já jsem se například bál, že na Midseason už ani pozvánku nedostaneme.

Rybka: Eehm, s námi ještě vůbec někdo počítá?

RybkaPipka

Pando, kdo má podle tebe největší šance v Midseason turnaji uspět?

BlizzconJan. Ten kluk je prostě bůh. Nevím, zdali jsem vám někdy vyprávěl příběh, jak jsem skončil na MČR třetí, ale on ve dvanácti letech ukořistil čtvrté místo. Tímhle tempem počítám, že příští rok bude hrát GrandMaster turnaje a za dva roky bude mistr světa.

Rybko, ty sice stále především komentuješ, nedávno se ti ale povedlo kvalifikovat se na Masters Tour Montreal. Máš v plánu se jako hráč ukazovat i někde jinde?

Měl jsem v plánu se častěji světu ukázat na svém vysílacím kanálu RybkaPipka, ale vzhledem k velikému úbytku podporovatelů mě nejčastěji diváci uvidí odpočívat u kalenického rybníku. Na druhou stranu, není čemu se divit, vývoj krbového hráče všichni dobře známe a léta hráče, streamera a teď už skoro i komentátora mám dávno za sebou. Teď už všude zní jen “Troska”.

Findane, o tobě poslední dobou na HS scéně moc zavadit nejde. Co za tvým koncem s aktivním hraním stojí?

Momentálně se snažím dostat na Masters Tour Madrid, kde mám po dvou týdnech už dvě TOP 8 z pěti potřebných, takže myslím, že bych to už mohl do konce září doklepnout a zahrát si zas po dlouhé době na mezinárodní scéně. Jinak minulý rok jsem nehrál hlavně kvůli škole, které dávám přednost, a také kvůli tehdy novému esportovému systému, který pro většinu hráčů kompetitivní HS pohřbil.

Více jsi ale stále vidět jako komentátor, baví tě to tedy víc, než se přímo turnajů sám účastnit?

Ano, určitě mě to baví víc a dost se na víkend těším, protože si myslím, že se ještě meta po nové expanzi neustálila a hráči mohou překvapit inovativními balíčky.

A na závěr – Kany, co říkáš na novou expanzi? A co na teprve nedávno odhalené nerfy?

Ale jóóó, za mě vcelku povedená expanze, která na metě vytvořila spoustu nových balíčků a ve které si každý aktivní hráč přijde na své. Pro F2P hráče trochu noční můra, protože tentokráte stála opravdu hodně dustu. Obávám se jediného – mirrory Priestů na hodinu. Jeden takový duel už jsme měli možnost komentovat s Mamutem na posledním měsíčním finále. A nerfy? Kael'thas za mě další potřebný nerf, manacheating u Druida je peklo sám o sobě a Kael'thas tomu jen přidával. Vše, co kdy v HS umožňovalo hrát karty za nula, byl problém. Illucia je asi zase karta, která nemusela nutně vyjít a akorát přidává Priestovi šanci na výhru proti deckům, které by dříve nedokázal porazit. Nerf jí alespoň trochu zhoršil některé situace, takže za mě také v pořádku.

miluju videohry a hlavně ligu legend