Přejít k hlavnímu obsahu

Kompetitivní scéna v Rainbow Six: Siege projde velkými změnami

10. 3. 2020 | 15:00 Rainbow Six: Siege
Kompetitivní scéna v jedné z nejpopulárnějších FPS her bude vývojáři silně pozměněna. Kromě rozřazení do regionů se dočkáme i rozdělení na sezóny po jednom roce, z nichž každá bude mít čtyři etapy.
Six Invitational
Six Invitational

Do Rainbow Six: Siege přichází něco, co měla většina kompetitivních her už dávno – regionální ranking. Čtyři regiony – Evropa, Asie, Latinská a Severní Amerika budou mít každý svůj vlastní specifický program. A zdá se, že součástí bude i kompetitivní struktura specifická pro každou oblast.

Kromě těchto změn nás čeká rozdělení roku na 4 části – v prvních třech budou soutěžit nejlepší čtyři týmy z každé oblasti. Ve čtvrté etapě, zvané the Major, budeme svědky regionálních finále. Všechno povede ke kvalifikaci na Six Invitational – zlatému hřebu celého kompetitivního roku.

Zahrnuté organizace budou hodnoceny každé tři měsíce na základě sledovanosti, podpory od hráčů a herních výsledků. Toto bude rozhodovat o zařazení a případném povýšení týmů. Nový formát je zaměřen hlavně na podporu organizací – bude mezi ně rozděleno 30 procent peněz získaných prodejem in-game předmětů s tématikou zúčastněných organizací. Podobný systém funguje například ve hře CS:GO.

Společnost Ubisoft, která za tímto titulem stojí, doufá, že tímto updatem dojde k „silnějšímu zaměření na lokální scény a větší rozmanitosti různých esportových programů.“ 

Ubisoft udělal skvělou práci ve tvoření Rainbow Six: Siege do dobrého esportového titulu. Tyto plány vypadají velmi přínosně pro ekosystém této hry,

říká Esport Insider.

Chválí i program sdílení příjmů z prodeje in-game předmětů a myslí si, že by tyto kroky měly být inspirací pro další kompetitivní hry. 

Zdroj: fraghero.com
Štítky: Siege update