Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace na Samsung Midseason turnaj odstartují 15. srpna

8. 8. 2020 | 19:22 Hearthstone
Prakticky přesně v polovině posledního letního měsíce se rozhodne o tom, kdo se podívá na Samsung Midseason turnaj, kde hned na dva nejlepší čeká místo přímo na Samsung MČR v mobilních hrách. Samotný turnaj se pak odehraje o týden později.
Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Samsung MČR v mobilních hrách 2020

Zatím známe jméno jen jediného účastníka letošního Samsung MČR v mobilních hrách a ještě nějakou chvíli bude na startovní listině Jaromír "Jarla" Vyskočil, jenž postoupil skrze Letní sklizeň, opravdu osamocen. To se ale změní s druhou polovinou srpna, ta totiž přinese Samsung Midseason turnaj, který nabídne hned dvě místa na samotném Mistrovství. A co je hlavní, možnost si je vzít pro sebe máte vy všichni, ať už jste doteď stihli nasbírat stovky MČR bodů, nebo nemáte ani jeden!

Jakto? Tento turnaj totiž nabídne souboj šestnácti karbaníků, jen osm z nich ale bude mít svoji účast podmíněno pozvánkou. To budou právě ti, kteří stihli doposud nasbírat nejvíce MČR bodíků, o podobě zbylých osmi míst v turnaji ale rozhodne až otevřená kvalifikace. Ta je v plánu na sobotu 15. srpna a účastnit se jí může opravdu kdokoliv, tedy samozřejmě až na ty, co mají postup jistý. To zajišťuje, že se nemusíte bát, že vás v prvním kole vyřadí nejlepší domácí hráč, a zúčastnit se tak rozhodně vyplatí!

Předejít tomu, aby se právě to, co jsme popsali, stávalo, se navíc snažíme i samotným formátem kvalifikace. Ta se odehraje v rámci jednoho velkého Double Elimination pavouka, na jehož konci bude čekat postup do hlavní části turnaje na čtyři nejlepší z LB i WB. To tedy znamená, že dovolit si můžete bez problémů i jedno klopýtnutí, a i když třeba nepostoupíte, v turnaji si tak rozhodně užijete spoustu srandy minimálně ve dvou zápasech. Ty samotné se mimochodem budou hrát u nás již tradičním stylem BO5 LHS s jedním banem a to jak v kvalifikaci, tak na samotném Samsung MS turnaji.

Faeli

A právě na něj už se teď konečně podíváme? Co od něj můžete očekávat? Je to vlastně jednoduché, šestnáct hráčů bude o víkendu 22. až 23. srpna nejprve rozděleno do čtyř GSL skupin sestávajících vždy ze dvou kvalifikantů a dvou pozvaných. Z nich pak vzejde osmička nejlepších, na niž bude čekat klasické SE play-off. V něm budou bojovat nejen o dvě místa na mobilním MČR, ale i zajímavý prize pool, který nabídne pro čtyři nejlepší i pěkné finanční odměny, a turnaj se tak navzdory shodné hlavní ceně pro zlatého a stříbrného medailistu bude dohrávat až do konce.

Prize pool:

  • 1. místo: 600 MČR bodů + 5 000 Kč + postup na Samsung MČR v mobilních hrách
  • 2. místo: 500 MČR bodů + 3 000 Kč + postup na Samsung MČR v mobilních hrách
  • 3. místo: 400 MČR bodů + 1 000 Kč
  • 4. místo: 340 MČR bodů + 1 000 Kč
  • TOP 8: 270 MČR bodů
  • TOP 16: 200 MČR bodů

Vše to zkrátka bude naprosto unikátní event, který v rámci kvalifikačního období Samsung MČR v mobilních hrách nemá obdoby, a jako dělaný je samozřejmě hlavně pro ty, již přes rok nemají čas sbírat body. Nevěříte? Dost možná vás přesvědčí to, kdo si místo na Mistrovství skrze Midseason turnaj zajistil vloni. I když to dost možná většina z vás neví, jedná se totiž o Oldřicha "Faeli" Mahdala, tedy právě toho, kdo následně celé loňské MČR ovládl!

mčr mobile midseason
miluju videohry a hlavně ligu legend