Přejít k hlavnímu obsahu

Kvůli koronaviru se FLASHPOINT přesouvá ze studia na online, hráči budou hrát z hotelů

17. 3. 2020 | 10:51 Counter-Strike 2
Americká liga FLASHPOINT, která je konkurencí pro ESL Pro League, je další obětí koronaviru. Kvůli restrikcím v Los Angeles se přesouvá ze studia na online servery.
Flashpoint
Flashpoint

Americká liga FLASHPOINT byla jedním z posledních mohykánů, který i přes koronavirus pokračoval podle plánů offline ve studiu. Situace se však stále více zhoršuje a omezení padlo také na Los Angeles, kde se omezují akce nad 50 účastníků. Toto opatření padlo i na FLASHPOINT, který je nucený se ze studia přesunout na online servery.

Kvůli restrikcím, které znemožňují většině evropským hráčům se vrátit do své rodné země, zůstanou všechny týmy v Los Angeles a odehrají své zápasy z hotelů a gaming housů.

flashpoint

Liga právě po porodních problémech začíná svou premiérovou sezónu. Původním plánem bylo mít deset zakladatelských týmů, které zaplatí vstupní poplatek 2 miliony dolarů. K nim se měly přidat dva kvalifikované celky. Ligu však trápí zájem tým, ze světové špičky o ligu neměl zájem vůbec nikdo a mezi největší jména tak patří týmy jako Dignitas, MIBR, Cloud9 či bývalá sestava Heroic, hající barvy FunPlus Pheonix. Oproti původním plánům se dokonce našlo pouze osm zakladatelských týmů.

Liga ale i přes problémy je v plném proudu a v prvních dnech nabídla skvělou show a špičkovou produkci. Teď se však uvidí, jak si poradí s přesunem pryč ze studia. Stejný problém postihl i konkurenční ESL Pro League, která kvůli zákazu vstupu cizinců na Maltu musela upravit formát a přesunout se taktéž na online.

 

Štítky: FLASHPOINT
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.