Přejít k hlavnímu obsahu

Lastík: V nové sestavě se cítím konfortněji. Chceme střelit placku

9. 8. 2020 | 07:00 Counter-Strike 2
Dark Tigers na jaře jen o chlup neprošli do play-off, ale místo v lize si přesto udrželi, když v baráži přehráli Inside Games 2:0. V rozhovoru před startem ligy nám Lastík okomentoval kontroverzní změny v sestavě, ambice pro letní split nebo na souboje s jakým hráčem se nejvíce těší.
Dark Tigers
Dark Tigers

Dark Tigers skončili v jarní sezóně na pátém místě a s novou sestavou budou chtít zabojovat o nejvyšší příčky. Tým čeká poměrně náročný program, který chtějí Dark Tigers zvládnout s několika nováčky v sestavě. Dark Tigers nastoupí 10. srpna ve složení: MAXX, Lastík, zyored, manguss WEAMO

Když bys se měl na úvod ohlédnout za uplynulou sezónou Tipsport COOL ligy, jak moc tě mrzí, že jste nakonec těsně nepostoupili do play-off? 

Mrzí nás to určitě hodně, protože jsme playoff měli ve svých rukách a bohužel jedna naše hra byla totálně off, čímž jsme tu jistotu ztratili a ostatní týmy už nezaváhali. Ještě více mě to mrzí z toho důvodu, že i když nebylo offline finále, tak pořád mohlo být pro naší novou sestavu zápas nebo dva na HLTV. Není to sice moc, ale pomáhá to k dosažení lepších pracc groups a podobně. Klíčové zápasy pro nás byly určitě proti Gravity a také těsná prohra proti Sinners. Prohra proti Sinners zamrzí o to více, že jim o nic nešlo a povedla se nám velmi dobře uhrát naše slabší strana na Infernu, ale bohužel i přes toto všechno to nakonec nevyšlo a playoff nám uniklo.

Jak jsi spokojený ve vaší relativně nové sestavě? Co přináší jednotliví členové týmu?

V naší nové sestavě se cítím o dost konfortněji, než v té předchozí. Jsme k sobě upřímný a snažíme se na sobě pracovat, když někdo vidí chybu u někoho jiného, hned mu jí řekne, protože chyby, které velmi často přehlížíte a nevěnujete se jim, jsou právě ty vaše osobní. Role nějak striktně rozdělené nemáme, ale IGL je WEAMO a já po nově střílím s AWP.
 

Dark Tigers Lastík

Budou podle tebe největšími favority nadcházející sezóny opět SINNERS, nebo překvapí někdo jiný? Jaké máte ambice v Dark Tigers? 

Sinners by měli být favority i nadále, i když jejich forma těsně před pauzou nebyla bůhví jaká. Jestli se ale chalani dostanou zpátky do tempa, tak je bude velice těžké porazit. Překvapit můžou všichni, liga bude trvat několik měsíců a nikdo nemůže teď vědět, jak vlastně konečná tabulka bude vypadat. My s DTG chceme určitě střelit na placku, takže je naším cílem se probojovat do playoff.

Takto náročný program jsem nikdy nezažil a jsem sám zvědavý, jak se s tím vším popasujeme. Času na trénink je málo, tudíž budeme muset hodně věcí a chyb opravovat za chodu, což nikdy není lehké.

Těšíš se na nějaké zápasy o něco víc? Budeš mít proti někomu nějakou speciální motivaci?

Pro mě osobně budou vždy zápasy proti Erikovi (The eLiVe) o něco zábavnější a kompetitivnější. Nyní je v Esubě, ale bylo by v podstatě jedno, kde by byl. Hodně jsme toho spolu prožili a jsme kamarádi s přátelskou rivalitou. Jsou to zápasy, na které se těším nejvíce a snad se Esubě nepovede dorovnat rozehraná partie z jara, kde i s nutnou dávkou štěstí vedeme 2:1 :)

V nadcházejících měsících vás čekají boje v ESEA, Tipsport COOL lize i Sazka eLEAGUE. Vyhovuje vám takhle nabitý program?

Takto náročný program jsem nikdy nezažil a jsem sám zvědavý, jak se s tím vším popasujeme. Času na trénink je málo, tudíž budeme muset hodně věcí a chyb opravovat za chodu, což nikdy není lehké. Žádnou ze soutěží zanedbávat nechceme. Snažím se do každé hry dávat 100 % a snad to tak také zůstane.

Jak se obecně chystáte na návrat lig?

Naše tréninky nebyly v poslední době nejlepší, hlavně kvůli tomu, že je léto a i my jako hráči potřebujeme nějaký oddych. Pro mě osobně to bylo prvních pár dní od Vánoc, kdy jsem CSko ani nezapnul. Jsme přece jenom lidé a nějaký odpočinek od klávesnice a myši potřebujeme. Začátkem léta proběhly nějaké dovolené a pomalu, ale jistě se dostáváme zpět do tempa, přesně tak, abychom byly ready na start obou lig a předváděli opět pěknou hru. 

Lastík

Mnozí se těšili i na offline kola, která však kvůli aktuální situaci nepřipadají v úvahu. Jak ty osobně pociťuješ současnou situaci? 

Osobní situace mě velice tíží, protože mi prostředí lanek neskutečně chybí. Byl bych rád, kdyby se situace ustálila a akce o velkém měřítku se mohli znovu konat. Svůj volný čas trávím buďto za počítačem, nebo s kamarády venku, no a jelikož tento rozhovor píšu v relativně podnapilém stavu, tak si můžete domyslet, kde mizí můj zbývající čas. 

Na závěr taková otázka na tělo. Proč by měli diváci fandit zrovna Dark Tigers?

Příběh černého koně turnaje je vždy zajímavý, v takové pozici nyní vidím nás a to je jeden z největších důvodů proč by nám diváci měli fandit. Doufám že Vás dokážeme uchvátit našimi výkony a uděláte na streamu, popřípadě později na lanu pořádný bordel pro nás. Když už jste to dočetli až sem, tak se nebojte hodit likes na naše fanpages, popřípadě na Facebook Instagram nebo Twitter týmu DTG.