Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: Základní sestavy týmů pro 10. sezónu

17. 12. 2019 | 13:50 League of Legends
Před novou sezónou se událo obrovské kvantum změn, a proto přicházíme s článkem, který všechny změny shrnuje. Základní sestavu obměnil úplně každý tým v lize, takže je opravdu co dohánět!
LCS 2020
LCS 2020

100 Thieves

100 Thieveslogo square.png

 Jižní Korea Kim "Ssumday" Chan-ho (Top)
 Spojené státy americké William "Meteos" Hartman(Jungle)
 Austrálie Tommy "ry0ma" Le (Mid)
 Kanada Sun "Cody Sun" Li-Yu (AD Carry)
 Spojené státy americké William "Stunt" Chen (Support)

100 Thieves je jedním z týmů, který se proměnil opravdu značně. Do sestavy se vrací hned 3 hráči - Stunt, Meteos a Cody Sun. Na midlane přichází z australské ligy hráč ry0ma, na jehož výkonech bude zřejmě celý úspěch týmu stát. Ssumday na konci loňského roku působil kvůli cizineckému přetlaku v akademii, ale nyní se vrací do základní sestavy. 

Cloud9

Cloud9logo square.png

 Kanada Eric "Licorice" Ritchie (Top)
 Spojené státy americké Robert "Blaber" Huang (Jungle)
 Dánsko Yasin "Nisqy" ( listen) Dinçer (Mid)
 Dánsko Jesper "Zven" Svenningsen (AD Carry)
 Kanada Philippe "Vulcan" Laflamme (Support)

Ani Cloud9 se změnami nezůstali pozadu a v jejich základní sestavě uvidíme hned 3 nová jména. Pozici hlavního junglera uzme Blaber, který poměrně pravidelně naskakoval z lavičky už v posledních dvou letech. Nyní ale naplno přebírá místo v hlavní pětce, které opustil Svenskeren. Tým posílil také Vulcan z Dignitas a Zven, z TSM, který nahradí dlouholetou stálici týmu - Sneakyho. 

Counter Logic Gaming

Counter Logic Gaminglogo square.png

 Jižní Korea Kim "Ruin" Hyeong-min (Top)
 Spojené státy americké Raymond "Wiggily" Griffin (Jungle)
 Jižní Korea Lee "Crown" Min-ho (Mid)
 Spojené státy americké Trevor "Stixxay" Hayes (AD Carry)
 Kanada Andy "Smoothie" Ta (Support)

CLG změnili dva členy sestavy a dá se říci, že ty nejdůležitější. Odcházející Biofrost a PowerofEvil totiž byli v roce 2019 označováni jako hráči, kteří táhli tým a tvořili hlavní hlas sestavy. Jejich náhrady však jsou na velmi vysoké, ne-li ještě vyšší úrovni. Midlane pozici zaujme Jihokorejec Crown, který byl letos označován za jednoho z nejlepších midařů v LCS. Smoothie sice přichází po výsledkově slabší sezoně s TSM, ale své schopnosti potvrdil v předchozích angažmách. Ani v TSM navíc nepodával nijak příšerné výkony, jen se od něj i celého týmu zkrátka čekalo více.

Dignitas

Dignitaslogo square.png

 Jižní Korea Heo "Huni" Seung-hoon (Top)
 Spojené státy americké Jonathan "Grig" Armao (Jungle)
 Dánsko Henrik "Froggen" Hansen (Mid)
 Kanada Johnson "Johnsun" Nguyen (AD Carry)
 Spojené státy americké Zaqueri "aphromoo" Black (Support)

Dignitas se do ligy vrací po převzetí místa Clutch Gaming. Jejich skládání sestavy zkomplikovalo udržení Huniho, který dostal pohádkový plat a oslovení hráči pak automaticky žádali vyšší příjem. Nakonec se povedlo přivést dva hvězdné veterány - Froggena a Aphromooa. Zajímavými příchody jsou pak jungler Grig a marksman Johnsun (oba z TSM). Grig se po zranění nezvládl dostat do formy, ve které by zvládl TSM dotáhnout na Worlds a Johnsun bude v LCS nováčkem, takže bude zajímavé sledovat jeho premiéru. V academy lize Johnsun patřil k nejlepším hráčům a pomohl TSM Academy dosáhnout 4. místa v letním splitu.

Evil Geniuses

Evil Geniuses 2019logo square.png

 Spojené státy americké Colin "Kumo" Zhao (Top)
 Dánsko Dennis "Svenskeren" Johnsen (Jungle)
 Itálie Daniele "Jiizuke" di Mauro (Mid)
 Jižní Korea Bae "Bang" Jun-sik (AD Carry)
 Kanada Tristan "Zeyzal" Stidam (Support)

Zbrusu novým týmem LCS jsou také Evil Geniuses, kteří v lize nahrazují Echo Fox. Sestavu skládali EG od nuly a základy se rozhodli postavit na trojici hráčů C9 - Kumovi, Zeyzalovi a Svenskerenovi. I když Kumo nezažije v LCS svou premiéru, jako plnohodnotný člen základní sestavy jde do sezony poprvé. Zeyzal i přes mírnou stagnaci loni patřil k nejlepším supportům v LCS a s největší formou přichází Svenskeren, který byl v létě zvolen nejužitečnějším hráčem splitu. Podivuhodnými příchody jsou akvizice cizinců Banga a Jiizukeho. Bang totiž letos nezažil dobrý split a ani individuálně v dresu trápících se 100 Thieves nijak nezářil. Jako bizarní se jeví příchod italského Jiizukeho, který po skvělé debutové sezoně zažil rok úpadku a s Team Vitality se dvakrát umístil na 5. - 6. místě evropské LEC.

FlyQuest

FlyQuestlogo square.png

 Sýrie Omran "V1per" Shoura (Top)
 Dánsko Lucas "Santorin" Tao Kilmer Larsen (Jungle)
 Německo Tristan "PowerOfEvil" Schrage (Mid)
 Kanada Jason "WildTurtle" Tran (AD Carry)
 Jižní Korea Lee "IgNar" Dong-geun (Support)

Velmi zajímavou sestavu utvořili FlyQuest, kteří v sestavě ponechali hráče s americkým statusem a přivedli dva nové cizince. Do týmu míří PowerofEvil a IgNar, kteří spolu zažili žhavou jízdu Misfits v roce 2017, kdy na světovém šampionátu podlehli až ve čtvrtfinále SK Telecom T1 2:3. Právě na této dvojici bude stát týmový úspěch, jelikož pravděpodobně budou autory veškerého dění na mapě. Stavět se dá i na Santorinovi, který letos v LCS patřil k nejlepším junglerům a hlavním nosným sloupem celého FlyQuest.

Immortals

Immortalslogo square.png

 Francie Paul "sOAZ" Boyer (Top)
 Filipíny Jake Kevin "Xmithie" ( listen) Puchero (Jungle)
 Francie Jérémy "Eika" Valdenaire (Mid)
 Kanada Johnny "Altec" Ru (AD Carry)
 Jižní Korea Nickolas "Hakuho" Surgent (Support)

Novou sestavu utvořili také Immortals, kteří se rozhodli pro několik velmi kontroverzních voleb. Tím nejpřekvapivějším příchodem je francouzský midař Eika, který přichází z LDLC. Eika už má za sebou poměrně dlouhou kariéru a dokonce si zahrál i v EU LCS, v týmu Elements. Tým se bude chtít spoléhat na silnou kombinaci top+jungle, kde nastoupí sOAZ a Xmithie. Na botlane hlásí návrat někdejší ADC Echo Fox či Dignitas, Altec, kterého doplní stabilně solidní Hakuho.

Team Liquid

Team Liquidlogo square.png

 Jižní Korea Jung "Impact" Eon-yeong (Top)
 Dánsko Mads "Broxah" Brock-Pedersen (Jungle)
 Dánsko Nicolaj "Jensen" Jensen (Mid)
 Spojené státy americké Yiliang "Doublelift" Peng (AD Carry)
 Jižní Korea Jo "CoreJJ" Yong-in (Support)

S neochvějnou pozicí severoamerické jedničky jde do nové sezony Team Liquid, který udělal jedinou změnu. Tou je příchod semifinalisty světového šampionátu 2018 a bývalého hráče Fnatic, Broxaha. Změna nemusí mít nutně velký efekt a nic jiného, než zisk titulu se od TL neočekává.

Team SoloMid

Team SoloMidlogo square.png

 Německo Sergen "Broken Blade" Çelik (Top)
 Spojené státy americké Joshua "Dardoch" Hartnett (Jungle)
 Dánsko Søren "Bjergsen" Bjerg (Mid)
 Dánsko Kasper "Kobbe" Kobberup (AD Carry)
 Kanada Vincent "Biofrost" Wang (Support)

TSM se oproti letošní sezoně rozhodli výrazně obměnit sestavu. Do týmu míří nová botlane ve složení Kobbe + Biofrost a velkou změnou je také příchod junglera Dardocha, který vloni odehrál v nejvyšší americké lize pouhých 6 her a většinu času strávil v OpTic Academy. S týmem zůstává Bjergsen, který si s novou smlouvou připsal také část samotné organizace.

Nová sezona LCS začne 25. ledna. Změn se událo více než dost, budeme mít možnost sledovat celou řadu zajímavých týmů, takže se máme rozhodně na co těšit! 

Štítky: lcs