Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární sestava týmu Liquid opouští organizaci!

13. 9. 2019 | 17:06 Dota 2
Tým vybudovaný okolo KuroKyho se po takřka čtyřech letech rozhodl odejít ze své domovské organizace a zkusit štěstí ve vybudování něčeho vlastního.
Team Liquid @ TI9
Team Liquid @ TI9

Jejich společná cesta započala v roce 2015, kdy tým Liquid přebral celou sestavu tehdejšího celku 5Jungz. Po The International 2016 obměnili sestavu, což byl správný krok. Díky tomu se jim podařilo vyhrát následující The International, tehdy ještě s Matumbamanem, a několik dalších velkých turnajů. Posledním turnajem, který společně odehráli, byl The International 2019, kde skončili na stříbrné příčce.

V rozlučkovém videu KuroKy vysvětluje, že neodchází s týmem z organizace kvůli špatnému jednání, nýbrž kvůli snaze založit vlastní esportovou organizaci. Hráči tak chtějí budovat vlastní značku a přejí týmu Liquid mnoho úspěchů.

K události se také vyjádřil spolumajitel týmu Liquid Victor Goosens. Řekl, že ho rozhodnutí hráčů mrzí, přesto jim děkuje za jejich výkony a obdivuje je v jejich snaze vybudovat něco vlastního. Vedení Liquid plánuje obnovit tým, ovšem bude to mít velmi těžké. Najít hráče těchto kvalit bude velmi obtížné, možná dokonce nemožné.

Sestava

 Jordánsko Amer "Miracle" Al-Barkawi
 Rumunsko Aliwi "w33" Omar
 Bulharsko Ivan "MindControl" Ivanov
 Libanon Maroun "Gh" Merhej
 Německo Kuro Salehi "KuroKy" Takashomi

Štítky: team liquid