Přejít k hlavnímu obsahu

LOL hráč Puki Style je nejoblíbenější sportovec Polska

22. 5. 2020 | 14:44 League of Legends
Že se esporty nikdy nevyrovnají klasickým sportovním disciplínám? V jednom ohledu se to ale dost možná blíží, jelikož se polský League of Legends hráč Łukasz "Puki Style" Zygmunciak stal nejoblíbenějším sportovcem Polska.
Polsko
Polsko

V anketě o sportovce roku zvítězil Puki Style nad světoznámými atlety, jako jsou: elitní skokan na lyžích Kamil Stoch, volejbalista Bartosz Kamil Kurek nebo fotbalisté Robert LewandowskiJakub Błaszczykowski. Kolem dlouholetého LOL hráče se vytvořila obří bublina slávy díky výborným výkonům na European Masters, kde s týmem K1CK postoupil Puki Style až do finále. Jeho fotografie v té době proletěla s heslem "POLSKA GUROM" celým světem. Jako profilový obrázek se Puki Style objevil i na twitterových účtech herních organizací jako Fnatic, G2 Esports, Misfits nebo T1.

Ve zmiňovaném Polsku se hlasovalo v anketě od televizní stanice TVP Sport. Polský gamer získal od polských fanoušků podporu okolo 40 % hlasů, což je opravdu ohromné číslo. V Polsku je přitom populárních hráčů celá řada, jmenovat můžeme třeba CS:GO osobnosti PashaBiceps či TaZ, nebo League of Legends hvězdy jako jungleři Jankos a Selfmade. Dokážete si představit, že by třeba v České republice vyhrál podobnou anketu Freeze nebo Oskar, v konkurenci sportovních tváří jako jsou Martina Sáblíková, Ester Ledecká nebo Lukáš Krpálek?

Štítky: esport, Puki Style, polsko