Přejít k hlavnímu obsahu

Los EU Masters: AS Trenčín dostal skupinu smrti, Freeze i Carzzy by měli postoupit

11. 4. 2019 | 23:40 League of Legends
Los hlavní části European Masters k sobě nešťastně přiřadil hned tři LEC akademie. Fnatic Rising, Rogue Esports Club a Misfits Premier navíc doplnil česko-slovenský zástupce AS Trenčín esports.
European Masters 2019 AS Trenčín
European Masters 2019 AS Trenčín

Skupina A - Ze které mají všechny zúčastněné týmy radost

Ve skupině A si zahraje český střelec Carzzy, jehož BIG je jasným favoritem na prvenství ve skupině a jakýkoliv jiný výsledek by byl zklamáním. Druhé místo je sice ve hvězdách, ale dobré předpoklady má Ventus Esports, který vede někdejší LCS hráč Krislund (P1noy). Jak Random 5, tak i Future Perfect WLG mají ale velmi reálnou šanci na postup, takže ze skupiny rozhodně mají radost. 

Skupina B - Dokáže Zoiren překvapit?

Skupina B má v podstatě jasné favority - Team LDLC a MAD Lions. Zoiren s jeho eNsure bude nejspíše zápolit o třetí místo proti Defuse Kids, ale už v play-in bylo vidět, že MAD Lions se v bo1 zápasech porazit dají, takže je možné, že se nakonec fanoušci dočkají nějakého překvapení. LDLC svou roli favorita drží pevně, protože dominoval v prestižní francouzské lize, jejíž kvalitu prokázal i Misfits Premier v play-in.

EU Masters Groups

Skupina C - Trenčín nemá co ztratit

Hráči AS Trenčín se přimíchali do skupiny s třemi akademiemi LEC týmů. Všichni soupeři našich zástupců před losem jistě pomýšleli na nejvyšší příčky, ale jeden z nich musí z kola ven již ve skupině. Naši zástupci by měli všechny zápasy prohrát a proto bude příjemným překvapením, pokud nějak dokážou zamíchat pořadím.

Skupina D - Boj o první místo mezi Vipers a SK Prime

V rámci skupiny D se utkají další dvě akademie evropské LEC. Mírným favoritem na zisk prvního místa jsou Freezovi Splyce Vipers, kteří viděli SK Prime bojovat v play-in fázi. Zbylé dva celky platí ve skupině za jasné outsidery, ale zároveň jsme v minulých letech již z jejich regionů viděli zástupce, kteří obrali o hru i ty nejlepší týmy.