Přejít k hlavnímu obsahu

MAD Lions představují mezinárodní šestičlennou sestavu. Má dostatečný potenciál?

24. 3. 2021 | 21:28 Counter-Strike 2
Španělská organizace MAD Lions se nedávno ocitla pouze ve třech hráčích, když sjuush a refrezh odešli ke konkurenci do Heroic. Ze zbylého tria byli dva další posazeni na lavičku a tým se vydal se mezinárodní cestou. K poslednímu dánskému hráči přidalo dalších pět vycházejících hvězd z různých koutů Evropy.
MAD Lions
MAD Lions
Zdroj: logo týmu

Na začátku minulého roku začali MAD Lions vystrkovat růžky, když se dokázali probojovat mezi nejlepších patnáct týmů světa. Velkou zásluhu na tom měl Nicolai "HUNDEN" Petersen, po jehož nahrazení Asgerem "AcilioN" Larsenem se týmu nedařilo udržet dobré výsledky.Větší problémy ale nastaly ve chvíli, když začali tým opouštět klíčoví hráči. Jako první se poroučel Lucas "Bubzkji" Andersen, jehož novým působištěm se stali Astralis. Následoval ho Frederik "acoR" Gyldstrand, který si našel místo hlavního snipera v mousesports. Po několika dalších změnách se španělská organizace MAD Lions uchýlila k radikálnímu kroku. Nový projekt povede Jakub "⁠kuben⁠" Gurczynski, někdejší kouč slavné sestavy Virtus.pro, který byl slavnostně představen už před týdnem.

Organizace se rozhodla dát přednost rozvoji samotných hráčů před koupí našlapaného týmu za nemalé peníze. Režii má plně v rukou kuben a za úkol dostal vybrat mladé talenty, které bude pod křídly MAD Lions rozvíjet za pomoci rozsáhlého realizačního týmu, jímž tým disponuje. V letošním roce tak nebudou výsledky prioritou.

Jediným pozůstalým hráčem z dánské sestavy je Thomas "TMB" Bundsbæk, bývalý hráč AGF Esport, kterého doplní střelci ze všech koutů Evropy. Nejbouřlivější diskuzi vzbudilo akvizice Volodymyr "Woro2k" Veletniuk, jehož provádí všelijaká pověst. Tohle angažmá pro něj tak může být zlomovým bodem kariéry, kde buď uspěje, nebo může zažít věčný pád. Z hlediska minulosti je nejzajímavějším jménem sestavy Filip "tudsoN" Tudev, někdejší reprezentant týmu Secret. 21letý hráč je navíc druhým nejstarším hráčem MAD Lions, o pár měsíců jej předčívá už jen Justinas "⁠jL⁠" Lekavicius, který si loni zahrál krátce také s Tomášem "oskar" Šťastným.

Klíčovým pilířem sestavy bude další hráč z Pobaltí, Kristers "⁠keen⁠" Dārznieks totiž bude zastávat roli in-game leadera, kterou i přes mladý věk vykonával při dřívějších angažmá. Pokud se však potvrdí plány organizace, tohle tvrzení nebude platit věčně. Zatímco do současného složení se kromě realizačního týmu příliš neinvestovalo, tak trenér kuben⁠ prozradil, že zkušenějšího in-game leadera by v sestavě rád přivítal. Jelikož ale nebyl nikdo vhodný na trhu aktuálně volný, tak dostane příležitost právě keen. Celou šestici doplňuje Pere "⁠sausol⁠" Solsona Saumell, který naposledy pobýval na lavičce týmu SAW. Teprve ale uvidíme, jak se bude celá šestičlenná sestava rotovat.

Co říkáte na zbrusu novou sestavu MAD Lions?

 Dánsko Thomas "TMB" Bundsbæk
 Ukrajina Volodymyr "Woro2k" Veletniuk
 Polsko Filip "tudsoN" Tudev
 Litva Justinas "⁠jL⁠" Lekavicius
 Lotyšsko Kristers "⁠keen" Dārznieks
 Španělsko Pere "⁠sausol⁠" Solsona Saumell

 Polsko Jakub "⁠kuben⁠" Gurczynski – trenér

Zdroj: hltv.org
Štítky: MAD Lions
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.