Přejít k hlavnímu obsahu

Matka podpořila svého 15letého syna, aby zanechal školy a věnoval se raději Fortnite

3. 6. 2019 | 10:30 Fortnite
Snad každého z nás někdy napadlo, že by prostě raději zanechal školy a věnoval se třeba hraní her. Většina rodičů takový přístup neschvaluje, ovšem najdou se i výjimky.
Fortnite
Fortnite

A když budete mít hodně velkou dávku štěstí, třeba se z vás stane i esportový profesionál nebo livestreamer. Může to být ale složitější, než se zpočátku zdá. Pokud toužíte po kariéře v gamingu, není to snadné. Nejen, že musíte být šikovní, musíte taky nějak vypadat, mít vliv ve světě sociálních médií a vyznat se v oboru. 

Pokud jste fanoušek Fortnite, je vám teprve 15 let a chcete něčeho dosáhnout, raději nenechávejte školy kvůli hraní. Pokud nejste Benjyfishy. Tento milovník Fortnite z Británie dal sbohem vzdělání, aby se mohl soustředit na svou herní kariéru. 

Nutno dodat, že Benjy, známý jako Benjyfishy, je už navzdory svému útlému věku tak trochu profesionál. O to zajímavější je, že jeho vlastní máma (a manažerka v jedné osobě) ho v tom, aby zanechal školy, sama podpořila. 

Teen

Benjyfishy se učí doma, je ale jasné, na co se doopravdy soustředí. Díky hře se mu povedlo získat více než 30 000$. I když ještě není dost starý na to, aby si mohl sám legálně koupit pivo, je už členem organizace NRG eSports. Taky se kvalifikoval do finále Fornite World Cup (jak Solo tak Duos verze). A v současnosti je v žebříčcích uveden jako jeden z nejlepších hráčů na světě. 

To není na 15letého kluka vůbec špatné, nemyslíte?

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Obrázek
Zdroj: Gamebyte.com