Přejít k hlavnímu obsahu

Matty o Red Bull M.E.O.: Na Slovensku je méně tryhardů než v ČR

3. 12. 2019 | 22:39 Hearthstone
Z víkendového finále regionální části Red Bull M.E.O. postoupil za Česko dále Matyáš "Matty" Kalužný. Tak jsme si hned také vyzpovídali. Jak se na turnaj připravoval? A co očekává od španělského vrcholu celé série?
Red Bull M.E.O.
Red Bull M.E.O.

Ahoj, Matty, jaké máš po postupu do Madridu pocity?

Ahoj. Mám velkou radost. Vypadá to, že sezóna 2020 bude plná velkých turnajů a kvalifikovat se na jeden z nich, ještě než začne, mi přijde jako dobrý začátek.

Na MČR jsi skončil už v prvních skupinách, na Red Bull M.E.O. sis došel až pro výhru. Připravoval ses na tento turnaj víc? Cítil ses více ve formě?

Vzal jsem hlavně dobrý lineup. Pardub měl na kartu stejný a prohrál jen se mnou, takže celkové skóre našeho lineupu bylo 11-2. Ve stejné metě se hrál Masters Tour v Bukurešti a MČR, takže jsem měl i dost natrénováno.

Na globálním finále bude konkurence ještě o něco nadupanější než tady. Jak si do Španělska věříš?

Nevím, jestli nadupanější. V Praze jsem musel projít přes známé hráče jako Ecoo, Benko, Pardub, 2x Faeli a další, takže v Madridu to nemůže být o tolik těžší. Jak už jsem řekl v rozhovoru pro Red Bull, chtěl bych skončit na medailové pozici.

Bojovat tam bude opravdu hodně světových hráčů, je nějaký konkrétní, kterého bys chtěl vyzvat na souboj?

Popravdě ani nevím, kdo všechno se kvalifikoval, ale rád bych si zahrál s nějakými GM.
 

Matty

V době finálového klání bude již ve hře dávno nyní blížící se expanze Descent of Dragons – co na ní vůbec říkáš?    

Zatím to vypadá, že nová expanze bude mít šílený PoweRlevel, takže metou dost otřese. Já osobně se těším na nové archetypy, ale myslím, že combo priest a quest druid v tier1 ještě nějaký čas zůstanou.

Vedle tebe do Madridu postoupil také Benko, ten měl ale jakožto vlastně jediný Slovák na celém finále cestu o poznání snažší. Co podle tebe bylo za neúspěchem Slováků?

Přijde mi, že na Slovensku je méně “tryhardících” hráčů než v ČR a to se pak projevuje i na turnajích.

Souhlasíš vůbec s tím, že postup čekal na nejlepšího Slováka a Čecha, když obě národnosti bojovaly dohromady? Neměli podle tebe letenku do Španělska obdržet prostě dva nejlepší?

Samozřejmě, že by to bylo spravedlivější, ale finále mají postavené na tom, že každou zemi reprezentuje jeden hráč, tudíž mi to přijde v pořádku.

Chtěl bys ještě něco vzkázat na závěr?

Určitě nevěřte těm, co říkají, že HS umírá. Další rok bude snad nejvíc turnajů za celou dobu existence HS, jako Red Bull M.E.O., MČR, šest Masters Tourů a další.

Štítky: Red Bull M.E.O.
miluju videohry a hlavně ligu legend