Přejít k hlavnímu obsahu

Mekka esportu na východním Slovensku definitivně uzavírá své brány

5. 1. 2021 | 10:08 Counter-Strike 2
Košická herna K-Net odstartovala kariéry spoustu Counter-Strike hráčů. Není moc hráčů z východu Slovenska, kteří by se prosadili na scéně, a neslyšeli by o tomhle posvátném místě. Každý příběh ale jednou končí a svou poslední tečku bohužel napsal právě i K-Net.
K-Net
K-Net

Internetová kavárna K-Net nebyla jen tak ledajakou hernou, protože se zde v průběhu let uskutečnily desítky turnajů. Hráči z východu Slovenska to na větší česko-slovenské offline turnaje měli daleko, proto si v Košicích pod taktovkou Róberta 'Knet' Kováče vytvořili vlastní základnu. Místní herna dala za vznik dnes moc dobře známým jménům jako Peter 'uno' Lipowski, Radoslav 'rdO' Tóth nebo Tomáš 'zyored' Cvaniga. Před dávnými lety se zde dokonce odehrávaly také naše kultovní Mezihernové turnaje, pro které byl K-Net důležitou součástí.

Rok 2020 byl ale pro podnikatele krutý a pandemickou krizi odnesl také K-Net, který po dočasných uzavřeních oficiálně oznámil definitivní konec. „Žiaľ okolnosti okolo opatrení doniesli svoje trpké ovocie a my sme sa po takmer roku snahy o udržanie otvorenia prevádzky podľahli a rozhodli s ťažkým srdcom, že sa s Vami rozlúčime. Týmto oznamujem úplne zatvorenie prevádzky K-Net,“ zní na Facebooku herny. Svého času existovaly K-Net herny v Košicích rovnou dvě, poslední roky však fungovala pouze jedna. Také ta se ale dneškem stává historií.

Zdroj: @KaNetKe
Štítky: K-Net
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.