Přejít k hlavnímu obsahu

MoRcaJs: Užívám si každého zápasu se špičkovými hráči na naší scéně

9. 11. 2020 | 09:00 EA SPORTS FC 24
FIFA COOL liga se nám rozbíhá na plné obrátky a MoRcaJs v posledním týdnu získal cenné vítězství proti MarioOosovi ze Zicon eSports. Reprezentant týmu Sigma eSports sice v soutěži nepatří mezi favority ale svými výkony čas od času překvapí a pořádně zamíchá kartami. Právě něj jsme si proto vyzpovídali před třetím kolem.
Morcajs FIFA COOL liga
Morcajs FIFA COOL liga

Ahoj MoRcaJsi. Jak ses těšil na novou sezónu FIFA COOL ligy?

Ahoj a zdravím všechny čtenáře. Na novou sezónu COOL ligu a obecně na novou FIFU jsem se těšil, protože od minulé sezóny jsem si dal přestávku a přes léto jsem se na PlayStation ani nepodíval. Obecně nápad s ligou byl skvělý a myslím, že se i chytnul, na stream chodí lidi a pro hráče je to něco nového. Nový formát s remízou a se sčítáním skóre vypadá zajímavě, všechny vstřelené a obdržené góly jsou teď důležité. Pro diváky na druhou stranu formát s prodloužením a penaltami mohl být více zajímavý, takže si myslím, že každý formát má něco do sebe.

Jak vznikla tvoje přezdívka a mají velká a malá písmena v ní nějaký skrytý význam?

Morcajs vznikl podle mého příjmení: Morcinek, ani nevím koho to napadlo. Velká, malá písmena žádný skrytý význam nemají. Myslím, že v minulosti to bylo tak trochu trendy a mně se to už nechtělo měnit, tak to mám do teď.

FIFA COOL ligy ses účastnil i v první sezóně, kdy jsi skončil na osmém místě. Jak jsi toto umístění vnímal a jaké máš cíle v nové sezóně? 

Osmé místo v minulé sezóně = záchrana byla pro mě tak trochu malým vítězstvím. Byl jsem jediný hráč bez herní organizace a obecně FIFU mám spíš jako odreagování, chodím do práce, takže nemám čas na pravidelné tréninky. Proto si užívám každého zápasu se špičkovými hráči na naší scéně. Cíle pro novou sezónu zůstávají beze změny, takže budu rád za záchranu a všechno navíc bude pro mě bonus. COOL ligu může vyhrát dle mého názoru 7 až 8 hráčů, je to o momentální formě, ale myslím si, že druhý ročník si nenechá vzít Laky, který je psychicky nejlépe odolný a podává nejlepší výkony ve velkých zápasech.

FIFA COOL Liga

V úvodním kole jsi prohrál s Mikim, následně jsi ale získal tři body. Jak první dvě kola hodnotíš?

První kolo jsem si prohrál v prvním zápase, kde jsem nebyl rozehrány a mód přatelského zápasu mě překvapil, Miki je skvělý hráč, dokázal toho využít a rozhodnout v prvním zápase. Následně jsem si řekl, že s klukama nemůžu hrát otevřenou fifu, ale musím čekat na chyby, které jsem ve druhém zápase proti Mariovi dokázal využít a upřímně se štěstím získat první tři body.

Sedí ti nová FIFA 21?

Nový ročník 21 má podle mě velký potenciál, aby byl lepší jak předchozí ročníky. Líbí se mi nové módy, rychlejší gameplay, kombinace skillu, na druhou stranu nevím koho napadlo přidat do hry ještě větší blokování střel. Takže to ještě není úplně geniální hra bez chyb (dle mého názoru nikdy ani nebude). Jak jsem zmiňoval dříve, měl jsem delší přestávku přes léto, ale myslím si, že změny v nové FIFĚ drastické nejsou, takže jsem se nemusel ani nějak více adaptovat na jinačí styl. Určitě jsem se musel naučit různé skilly, které jsem v předchozí FIFĚ nepoužíval.

Budu se snažit dobře bránit a čekat na chyby soupeře jako v předchozím zápase. Určitě, ale neskládám zbraně před zápasem, na zápas si věřím a těším se. 

Ještě nedávno jsi působil bez podpory herní organizace. Proč tomu tak bylo a v čem tě zaujala nabídka Sigmy?

V minulosti jsem měl nabídky, které jsem odmítl. Jak jsem psal nejsem nejmladší, chodím do práce a potenciál na zlepšení nemám tak velký jak mladší hráči. Nabídka Sigmy (organizace eKoVy), která mě zaujala je na přátelské rovině, nemají na mě velké nároky což mi vyhovuje a můžu si vychutnávat bez stresu každý zápas. 

Jaký máš vlastně vztah ke klasickému fotbalu?

Fotbal jsem hrával do doby než přišlo zranění kolene (plastika předního zkříženého vazu), od té doby hraju fotbal s ovladačem v ruce. Oblíbený světový tým mám Chelsea, ale čím jsem starší, tak se rád podívám na pěkný fotbal a je mi jedno kdo vyhraje. Sleduji všechny přední ligy, hrajeme s přáteli fotbalové fantasy, takže to má náboj. Oblíbené hráče nemám, ale obecně přeji všem Čechům.

FIFA 21

FIFA je zejména o individualitách- Pomáháte si nějak i v rámci týmu?

Kluci v týmu jsou super, obecně ve FIFĚ si moc pomoc nejde, je to spíš o morální podpoře, kterou od týmu dostáváme. Například jsme ale vyhráli přátelský zápas se Spartou, kde jsme podali každý skvělý výkon a jako tým jsme si připsali nečekané vítězství. Jsem zatím v organizaci nový a covid situace nenahrává pro nějakou přímou spolupráci s klubem, ale myslím si, že do budoucna nás čekají zajímavé projekty. Tímto chci poděkovat za šanci a podporu od týmu z Olomouce a herní organizace eKoVy.

Ve třetím kole se utkáš s Casterem. Věříš si?

Caster je pro mě jeden z favoritů na celkové vítězství v COOL lize. Je to skvělý hráč s výborným přehledem ve hře a s excelentním týmem hráčů, favorit zápasu je jasný, nečeká mě nic jednoduchého. Budu se snažit dobře bránit a čekat na chyby soupeře jako v předchozím zápase. Určitě, ale neskládám zbraně před zápasem, věřím si a těším se. 

Díky za rozhovor! Máš nějaký závěrečný vzkaz pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Já děkuji za rozhovor. Přeji všem hráčům FIFY pevné nervy, v této těžké době zdraví a snad se uvidíme v dalších kole COOL ligy na streamech. Ještě jednou děkuji za podporu a přeji krásný zbytek dne MoRcaJs.