Přejít k hlavnímu obsahu

Mousesports vítězí na Asia Championship a frozen tak získává první velký titul!

24. 11. 2019 | 20:37 Counter-Strike 2
Hlavním městem Counter-Striku byla tento víkend Šanghaj, kde se sjelo osm špičkových týmů z celého světa bojovat o titul krále Asie.
mouz CAC 209
mouz CAC 209

Týmy jako Evil Geniuses, mousesports, MIBR, G2 nebo TyLoo si tento víkend našly cestu do čínské Šanghaje, kde se uskutečnil již 2. ročník CS:GO Asia Championship, který pořádá Perfect World, jenž je vydavatel Valve her v Číně. Nechyběla tedy špičková produkce, velký prize pool nebo výborná produkce. Pojďme se však podívat na průběh turnaje.

Asia Championship

V základních skupinách stačila týmům jedna výhra pro postup do čtvrtfinále a dvě pro postup do semifinále. Z osmi účastníků se tedy do play-off dostalo rovnou šest. Ve skupině A padl černý Petr trochu překvapivě na G2, kteří sice do Číny dojeli ve skvělé formě, ale nezvládli utkání ani s TyLoo, ani s Evil Geniuses. Právě TyLoo se stali velkým překvapením, když kromě G2 si poradili také s MIBR a zajistili s místo v semifinále.

Ve skupině B jsme viděli také frozena s mousesports. Ti si v prvním utkání poradili s AVANGAR a čekali na ně ENCE. Fini ale dokázali překvapit, s mousesports si poradili a naznačili, že možná opravdu nalezli svou ztracenou formu. Ve spodní části bracketu se o postup utkali AVANGAR a ViCi, nepřekvapivě byli úspěšnější právě Kazaši.

woxic mvp

V play-off narazili mousesports na těžkého soupeře v podobě Evil Geniuses. Američané však v poslední době nehrají v příliš dobré formě, což potvrdili také zde. Mousesports přejeli bez větších problémů svého soupeře a postoupili do semifinále.

Ve druhém čtvrtfinále se utkali AVANGAR a MIBR, kteří nabídli velice vyrovnaný souboj. AVANGAR zvládli svým brazilským soupeřům vzít první mapu, to jim však MIBR na druhé mapě oplatili a zápas zamířil na Dust 2. Tam celou první polovinu s přehledem ovládali Kazaši. MIBR však zápas nevzdali a po manku 4-11 dokázali utkání otočit. Po výhře 19-16 na poslední mapě tak do semifinále postoupila právě brazilská smečka.

Ta také začala poslední den svým utkáním proti ENCE. A i když první mapu zvládli Brazilci těsně vyhrát, Finové stále ukazovali, že našli správné místo pro suNnyho, a utkání zvládli otočit. Ve druhém semifinále se před domácím publikem představili TYLOO, kteří dále předváděli skvělé výkony. První mapu s přehledem vyhráli a i v té druhé měli velmi blízko k postupu. Mousesports však dokázali zvrátit průběh zápasu a po vydřené výhře v prodloužení na druhé mapě si již poslední mapu pohlídali.

Čekal nás tak pro některé trochu nečekaný finálový souboj mezi mousesports a ENCE. Zpočátku se vždy jednalo o naprosto vyrovnaný zápas plný skvělých výkonů, v koncovkách se však ukázalo, že Finové stále nejsou naplno sehraní. Mouz dokázali porazit ENCE na dvou mapách a konečně tak získávají vysněný titul. Dodejme ještě, že svou první cenu MVP získal w0xic.

Konečné výsledky CS:GO Asia Championship 2019:

  •  1-gold mousesports - 250 000 $
  •  2-silver ENCE - 100 000 $
  •  3-bronze TYLOO - 50 000 $
  •  3-bronze MIBR - 50 000 $
  • 5. - 6. - AVANGAR - 16 500 $
  • 5. - 6. - Evil Geniuses - 16 500 $
  • 7. - 8. - G2 - 8 500 $
  • 7. - 8. - ViCi - 8 500 $
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.