Přejít k hlavnímu obsahu

Mousesports zažívají šíleně náročné období. Za poslední tři dny odehráli neskutečných 23 map

30. 4. 2021 | 17:58 Counter-Strike 2
CS:GO sestava mousesports je poslední dobou neskutečně vytížená. Svědčí o tom fakt, na který poukázal huNter na svém Twitteru, a sice ten, že mousesports odehráli v posledních třech dnech 23 map a tohle číslo se s výhrou nad FaZe ještě navýší.
Mousesports Frozen
Mousesports Frozen
Zdroj: HLTV.org

Mousesports od nového roku předvádí smíšené výsledky, za které s největší pravděpodobností může nesehranost. Není se čemu divit, tým okolo Davida "frozen" Čerňanského vyměnil dva stěžejní pilíře v jejich sestavě, a to nejprve holandského snipera Chrise "chrisJ" de Jonga a pak i dánského veterána a kapitána Finna "karrigan" Andersena. O jejich nekonzistenci vypovídá i jejich momentální příčka ve světové žebříčku, která hlásí číslo 17. Z nedávných výsledků se zdá, že se ovšem blýská na lepší časy.

Bez stabilních výsledků se mousesports ocitli v problémech, které vyústily v to, že neobdrželi přímou pozvánku na první RMR turnaj tohoto roku Flashpoint 3, a tak si museli svou cestu prokousat skrz uzavřenou kvalifikaci. Stejná situace je potkala i v případě turnaje IEM Summer, kde podlehli G2 v zápase o postup na samotný hlavní turnaj. Do toho všeho přidejme DreamHack Masters Spring a máme na světě neuvěřitelných 23 map za poslední tři dny, a díky výhře nad FaZe v posledním zmiňovaném turnaji si dnes zahrají další zápas.

Jedná se o neskutečné vytížení a samotný Nemanja "huNter-" Kovač z týmu G2 Esports prohlásil, že při jejich patnácti odehraných mapách za poslední tři dny neměl možnost jít ani ven na procházku. Bohužel mousesports jsou na tom ještě o poznání hůře. „Není to zdravé,“ dodal huNter-. Doufejme, že s odehráním těchto turnajů bude rozvrh "myšáků" zase o něco méně nabitý než doteď.

Ve velmi podobné situaci se nachází i naši krajani ze SINNERS, kteří mají od nového roku nejvíce odehraných map ze všech týmů na světě. Cesta na vrchol je dlouhá a trnitá, zvláště pak ta těsně pod hranicí TOP 30 nejlepších týmů světa, kde mají tyto týmy za úkol hrát co možná nejvíce turnajů. SINNERS jsou toho zdárným příkladem, jelikož jejich statistika čítá zhruba 1,5 odehrané mapy na den. Za vším stojí tvrdá práce, která se po nedávných výsledcích zdá se, že vyplácí. 

Štítky: mousesports
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.