Přejít k hlavnímu obsahu

Neskutečný grind! SINNERS mají od začátku roku odehráno nejvíce zápasů na mezinárodní scéně

22. 4. 2021 | 18:47 Counter-Strike 2
Snaha prorazit na evropské CS:GO scéně není žádný med, nýbrž běh na dlouhou trať. Abyste prorazili, jeden nebo dva úspěchy nestačí, ještě důležitější bývá vytrvalost. Každá výhra znamená posun v HLTV žebříčku, díky němuž pak týmy mohou dostávat pozvánky do dalších turnajů. Zdárným případem úspěšného grindu je také česká jednička SINNERS.
SINNERS CS:GO tým
SINNERS CS:GO tým
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

SINNERS odstartovali svoji cestu triumfem na Supreme Masters, ale zbytek roku 2020 se na evropské scéně potáceli a příliš mnoho turnajů si nezahráli. Chyběla jim častější účast v turnajích, kde by mohli zazářit, a těch málo pokusů proměnit nedokázali. Letošní sezóna je ale jiná. Od postupu do finále Vulkan Fight Series a výhře Shadow League prorazili do vysněné TOP 30 světového žebříčku, kde se následně několik týdnů udrželi díky takřka každodenním oficiálním zápasům. Sami hráči říkali, že to není úplně zasloužené a ještě budou muset tvrdě makat, aby se tam udrželi. Pod TOP 30 se totiž mohou nacházet lepší týmy, které jen hrají méně turnajů.

EllanarkJesus nyní na Twitteru vyrukoval se zajímavou statistikou. Sečetl si totiž nahrané mapy předních týmů a utvořil žebříček, kdo toho za dosavadní průběh roku 2021 odehrál nejvíce. Své výsledky publikoval před několika dny, kdy vyšlo najevo, že čeští SINNERS toho odehráli vůbec nejvíce! Podle záznamů HLTV.org odehráli SINNERS za tři a půl měsíce neskutečných 169 map, což je v průměru asi 1,5 odehrané mapy na den. V některých případech hříšnici figurovali až ve třech turnajích najednou, ale až po představení této statistiky je krásně vidět, kolik tvrdé práce obětovali na cestě do TOP 30. O to efektivnější pak musejí být tréninky, kterých je méně.

Podle Japive z Liquipedie se na této statistické stránce dokonce objevuje 198 odehraných map SINNERS, protože Liquipedia se soustředí na otevřené kvalifikace od dřívějších kol. Liquipedia od začátku roku má zaznamenaných neskutečných 198 map týmu SINNERS, takže když si přičteme první kola kvalifikací (coverage většinou startuje od TOP 64), tak se dostaneme vysoko přes dvě stovky. Finální číslo možná raději nevědět.

Zajímavé je potom také porovnání s nejlepšími týmy světa. V žebříčku týmů, které jsou partnery BLAST Premier nebo ESL Pro Tour, se nikdo letos zatím nedostal přes 54 odehraných map. Aktuální světové jedničky z Gambit se oproti tomu nacházejí na čísle 85 odehraných map, což už nějaký rozdíl oproti nejbližším konkurentům dělá. Mladá sestava si ušla dlouhou cestu, ale nyní již nemusí "grindit" a mohou o to více trénovat.

Štítky: SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.