Přejít k hlavnímu obsahu

Na Overwatch World Cup 2019 se objeví navzdory napjaté situaci tým Hong Kongu

18. 10. 2019 | 08:00 Overwatch
Tým Hong Kongu potvrdil, že bude soutěžit na letošním Overwatch World Cupu. World Cup 2019 se koná již příští měsíc, tým se účastní navzdory nedávným sporům, jež panují mezi Blizzardem a hongkongskou komunitou.
OW
OW

Podle organizace představovalo několik posledních měsíců pro Fire Dragons, jak se hongkongský tým jmenuje, velkou výzvu. Podle jejich slov bylo těžké zůstat soustředěný na Overwatch program týmu, zvláště poté, co se stalo mezi Blizzardem a Hong Kongem v souvislosti se zabanováním profesionálního hráče Hearthstone „Blitzchunga“.   

Tým uvedl:  

Po důkladné diskusi s našimi hráči, věříme, že tato šance reprezentovat hongkongského ducha a hodnoty na světové scéně je příliš cenná, abychom se jí vzdali.

Následně pokračoval: 

Jistě by bylo příjemnější se této události vyhnout, my však jsme přesvědčeni, že je důležitější než kdykoli dříve, aby všichni viděli tváře hráčů našeho týmů; tváře Hong Kongu, lidí reprezentujících svou komunitu.

Blizard udělil Blitzchungovi roční ban za slogan z hongkongských protestů, který použil během rozhovoru po hře ve oficiálním tchaiwanském livestreamu Hearthstone. Později byl ban snížen na 6 měsíců. 

Fanoušci mohou podpořit tým na Overwatch World Cupu od 1. do 2. listopadu na BlizzConu.