Přejít k hlavnímu obsahu

Nairo po problémech se sexuálním obtěžováním hlásí návrat ke streamování

23. 2. 2021 | 09:18 Twitch.tv
Nairo je hvězdou populární bojové hry Super Smash Bros a ani on se nevyhl nátlaku loňského MeToo hnutí na esportové scéně. Po obviněních ze sexuálního obtěžování byl nucen se stáhnout do ústraní, nyní je však zpět s informacemi o jeho situaci a dokonce se chystá znovu začít streamovat.
Nairo
Nairo
Zdroj: NRG

Když se vloni v červnu roztrhl pytel s obviněními ze sexuálního obtěžování napříč všemi gamingovými komunitami, terčem se stalo mnoho známých tváří, ale i organizací. Jedny z nejzávažnějších obvinění vznikly a eskalovaly zrovna kolem hry Super Smash Bros, což zasáhlo mnoho osobností spojených s oblíbenou bojovou hrou. Po všech nepříjemných událostech se však jeden z obviněných profíku rozhodl vrátit ke streamování, všechny nesrovnalosti už prý vyřešil.

Nairoby "Nairo" Quezada byl v souvislosti s esportovým MeToo hnutím nařčen Zackem "CaptainZack" Lauthem ze sexuálního incidentu v době, kdy byl Zack ještě nezletilý. V době, kdy se všechno mělo údajně odehrát, bylo Zackovi pouze 15, takže není divu, že krátce po zveřejnění se Nairovi zbortil celý svět. Nejen, že přišel o sponzory a na Twitchi byl zabanován, ale musel také odejít z NRG Esports.

Původně se Nairo snažil veřejně omluvit, což ovšem obratem odvolal a zahájil soudní řízení proti Zackovi, kde ho právě naopak on obviňuje ze sexuálního napadení a vydírání. V současnosti však už tvrdí, že bylo dosaženo právní dohody a záležitost je tak plně vyřešena. Nairo se nyní chce vrátit na scénu a doufá, že mu bude umožněno znovu streamovat. I když Twitch považuje za svůj domov, tak i přes uzavření incidentu mu permanentní ban zůstává. Není tedy zatím jasné, kde bude Nairo streamovat, ani jak diváci znovu přijmou někdejší hvězdu mezi sebe.

Zdroj: ginx.tv