Přejít k hlavnímu obsahu

Názory hráčů: Proč už Denyk nehraje v základní sestavě Misfits?

27. 7. 2020 | 16:00 League of Legends
Petr "Denyk" Haramach měl výborně našlápnuto k úspěchu, jelikož ve své první sezóně v evropské lize podával solidní a hlavně stabilní výkony, které chválili komentátoři, analytici i jeho konkurenti. V letním splitu ale do sestavy zatím nenakoukl, což při je současné formě Misfits trochu zarážející. K situaci v minulých týdnech poskytli svůj názor supporti Kaiser s Mikyxem, ale i jeho trenér Amazing.
Denyk
Denyk

Denyk ve své první LEC sezóně rozhodně nezklamal a dokonce byl řazen poměrně vysoko v hlasování o nejlepšího nováčka splitu, ze kterého se nakonec radoval jeho spoluhráč Razork. V závěsu byl právě Denyk, po boku trojice hráčů z MAD Lions: Carzzyho, Shadowa a Kaisera. V průběhu off-season se ale Misfits rozhodli udělat v sestavě změny a do týmu přišel střelec Kobbe. Z akademie následně tým přivedl i supporta Dosse, který právě Denyka nahradil.

Mnozí fanoušci situaci vnímali jasně a domýšleli si, že Kobbe bude raději hrát se svým krajanem z Dánska, se kterým navíc údajně měl lepší synergii. Doss prozatím nijak nezáří a Misfits se aktuálně řadí na dělené osmé místo se skóre 5:8. Celková situace v tabulce LEC je ale extrémně vyrovnaná a Misfits tak dělí od pátého místa jen jediné vítězství.

Doss Misfits

V nedávných dílech talkshows Thorin's Rotations a The Crack Down se na toto téma vyjádřili i dva přední supporti LEC, a to Kaiser z MAD Lions a Mikyx z G2 Esports. Svůj pohled ale přidal také strategický trenér Misfits Gaming a někdejší jungler týmů jako Fnatic, TSM či Origen Amazing.

Mikyx z G2 se Denyka rezolutně zastal:

Pamatuji si, když jsem proti Denykovi hrál na jaře. Přišlo mi, že hrál vážně dobře a popravdě jsem byl až překvapen, jak dobrý vlastně Denyk je. I proto mě taky překvapilo, když Misfits představili Dosse jako posilu do základní sestavy. Čekal jsem, že to Misfits budou fungovat jako šestičlenná sestava, kdy se Denyk bude s Dossem střídat, ale zatím hraje jenom Doss. Když jsem proti Dossovi hrál, nikdy mi nepřišlo, že by hrál nějak dobře. Nikdy na mě neudělal úplně dojem a kdybych vedl Misfits, rozhodně bych Denykovi dal šanci, protože si ji za výkony z jara rozhodně zaslouží.

Doss měl být s Kobbem silnější na lince, což mi ale nepřijde. Taky bych řekl, že Denyk dokáže hrát daleko lépe s Razorkem, mezitímco Doss s Razorkem žádné playe nevytváří. Myslím, že potřebují silnější hlas v týmu, kterým Denyk rozhodně být může.

Jedním z hlavních argumentů, proč Doss do sestavy přišel, byly jeho schopnosti na lince. Zatím to ale ovoce nepřináší a Kobbe s Dossem jsou z hlediska statistik na lince spíše průměrnější dvojicí v LEC. Ve společných hrách totiž v průměru v 15. minutě prohrávají o 1 cs a vyhrávají o 113 goldů

Denyk Misfits

Změnu v sestavě vysvětloval trenér Amazing takto:

Měli jsme problém, že jsme byli strašně předvídatelní. I proto jsme Denyka zapojili do našeho trenérského týmu, aby nám on naskytl svůj pohled, co je v týmu špatně a co můžeme zlepšit. Denyk je výborný v roamování po mapě, ale když přišlo nové AD Carry, které potřebuje hrát jiným stylem, museli jsme si vytvořit nový týmový playstyle. Potřebovali jsme někoho, kdo může pomoci Kobbemu lépe projít linkou a i když je Denyk kvalitní hráč, tak ta koordinace s Kobbem zkrátka chyběla.

Doss předváděl v trénincích lepší synergii s Kobbem, takže jsme vyměnili hráče, který umí o něco lépe roamovat po mapě hráčem, který může lépe nastartovat naše AD Carry na lince. Sám Denyk tohle rozhodnutí přijal a snaží se nám být nápomocný. Kobbe žádné preference neměl a osobně mi řekl, že je mu jedno, s kým bude na lince hrát. Chtěl, aby tým fungoval a my zvolili sestavu, která má podle nás největší šanci na úspěch.

Denyk se aktuálně poměrně často věnuje streamování, čehož si všiml i support Kaiser z týmu MAD Lions. 

 

Kaiser

Kaiser by se v minisouboji Doss vs. Denyk také přikláněl k Denykovi:

Sám jsem nebyl spoluhráč ani jednoho z nich, takže logicky nevím, co oba dva přináší pro svůj tým, alespoň co se týče komunikace. Koukal jsem se ale na pár Denykových streamů a přijde mi, že je ve hře hodně slyšet. I Razork v jednom z rozhovorů říkal, že Denyk je jejich hlavní shotcaller.

Na lince jsou trochu odlišní, protože Doss hraje více agresivně, což ale nemusí být vždycky dobře, protože i kvůli tomu občas zbytečně umírá. Denyk je v určitém ohledu určitě chytřejší, protože lépe ví, jak hrát na mapě a jeho engage mi přijdou o dost promyšlenější. Na lince jsou podle mě podobně silní, ale mimo lajnu je Denyk chytřejší hráč.

Letní split samozřejmě stále není u konce a je tak možné, že se Denyk ještě do sestavy Misfits vrátí. Třeba právě jeho shotcalling, synergie s junglerem Razorkem (se kterým působil i ve Vodafone Giants) a pohyb po mapě chybí Misfits k lepším výkonům. Boj o play-off bude ještě velmi náročný a dá se předpokládat, že bude o co hrát až do posledního kola. Zbývá pouhých pět zápasů do konce, ale mezi třetím a devátým místem je rozdíl pouhých dvou bodů a teoretickou šanci na postup stále živí i poslední Schalke 04, díky dvěma výhrám v posledním týdnu. 

  

Současná tabulka LEC

#TýmSkóre
1MAD Lionslogo std.png⁠MAD Lions10 - 3
2Rogue (European Team)logo std.png⁠Rogue10 - 3
3Fnaticlogo std.pngFnatic7 - 6
4SK Gaminglogo std.pngSK Gaming7 - 6
5⁠⁠Origenlogo std.pngOrigen6 - 7
6⁠⁠Excel Esportslogo std.pngExcel Esports6 - 7
7G2 Esportslogo std.png⁠G2 Esports6 - 7
8Misfits Gaminglogo std.png⁠Misfits5 - 8
9Team Vitalitylogo std.png⁠⁠Team Vitality5 - 8
10FC Schalke 04 Esportslogo std.png⁠FC Schalke 043 - 10
Zdroj: @lolesports
Štítky: Denyk, LEC, Thorin