Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvyšší výkupné historie? Sentinels nejspíš budou muset Cloud9 zaplatit 5 milionů dolarů

12. 4. 2021 | 09:30 VALORANT
Bývalý profík pod organizací Cloud9 odešel ze scény a dal se na cestu tvorby obsahu pro jeho diváky. Stále má však smlouvu s organizací Cloud9, takže když o jeho návrat do esportu projevila organizace Sentinels, musí jej odkoupit za cenu 5 milionů amerických dolarů. Sentinels věří, že TenZ má co nabídnout, nad cenou se však pozastavili.
Cloud9 TenZ
Cloud9 TenZ
Zdroj: Cloud9

Tyson "TenZ" Ngo je devatenáctiletý kluk, který přešel z CS:GO na VALORANT hned mezi prvními a okamžitě se stal jedním z nejlepších hráčů světa. Momentálně se prezentuje jako tvůrce obsahu na Twitchi, dříve však byl profesionálním hráčem známé organizace Cloud9. I přesto, že už v sestavě Cloud9 nějaký měsíc není, smlouvu má pořád a nadále propaguje produkty a značku organizace i na streamech, kde má opravdu vysoká čísla.

Od začátku roku se věnuje pouze tvorbě, ale profesionální sféra jej zřejmě láká i nadále. Když jej tedy oslovil jiný špičkový tým Sentinels, který suspendoval hvězdného sinatru, rozhodl se kývnout a Cloud9 jej uvolnili na hostování. Sentinels s TenZem vyhráli dosud největší americký turnaj, takže se o něj okamžitě začali zajímat na trvalý odkup. Business je však krutý. Cloud9 jsou sice TenZe ochotni pustit, jako tvůrce obsahu však pro ně má nevyčíslitelnou hodnotu, snad i větší, než kdyby jim pomáhal vyhrávat turnaje. Proto taková částka.

Výkupné za mladou hvězdu se má pohybovat okolo 5 milionů amerických dolarů, dá se tedy očekávat, že TenZ má smlouvu na opravdu hodně dlouhou dobu. Sentinels o něj mají i nadále opravdu velký zájem, finanční podmínky však stále zvažují. Jedno špatné rozhodnutí by mohlo organizaci ublížit, když jde o tak vysokou částku, TenZ je ale špičkou svého oboru, takže se očekává, že se přestup stane skutečností. Sentinels jsou aktuálně na špici severoamerického žebříčku, navíc TenZ je elitní tvůrce obsahu. Tohle bude drahý, ale dobrý deal.

TenZ tryhard
TenZ tryhard
Foto: BLAST Pro Series
Zdroj: ginx.tv
Štítky: TenZ, Cloud9, Sentinels