Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja věnoval 150 tisíc dolarů na pomoc lidem, kteří jsou ovlivněni šířením koronaviru

24. 3. 2020 | 17:06 Fortnite
Lidé si v době hrozby koronaviru pomáhají, zapojují se i celebrity. Ryan Reynold a Jimmy Fallon darovali peníze charitám, čímž pomohli lidem, které ovlivňuje COVID-19. V době koronavirové krize přispěl i oblíbený streamer Ninja.
Ninja
Ninja

Ninja spolu se svou manželkou Jessicou Blevins věnovali 150 tisíc dolarů organizaci Feeding America. Ninja se o daru zmínil ve videu na svém Twitteru, kde vybídl ostatní lidi, aby také darovali peníze na dobrou věc. Streamer zároveň přispívá tím, že své diváky vyzývá, aby se drželi doma od ostatních lidí a brali to vážně. 

Feeding America pomáhá obrovskému počtu lidí ovlivněných koronavirem za pomoci specializovaného fondu. Zajistí, aby v této těžké době 22 milionů dětí, jež se spoléhají na školní obědy, nebylo zanedbáno. Organizace také pracuje na distribuci potřebných zásob a produktů osobní péče pro lidi v nouzi. 

Ninja není první z esportového kruhu, kdo se rozhodl přispět. Faker, pravděpodobně nejznámější hráč LoL, daroval 25 tisíc dolarů na vývoj léku proti koronaviru. Každý přispívá, jak může. Společnost Razer, normálně produkující počítačové příslušenství, plánuje vyrobit až milion roušek a rozdat je v zemích, které je potřebují. Koronavirus ovlivňuje celý svět, nejinak je tomu v esportu a gamingu. Velké akce a zápasy se ruší, případně přesouvají o několik měsíců, kdy organizátoři doufají, že již bude situace lepší. 

Zdroj: gameriv.com
Štítky: Ninja, koronavirus