Přejít k hlavnímu obsahu

North potvrdili prodej Valdeho. Zamíří opravdu do OG?

3. 12. 2019 | 10:00 Counter-Strike 2
Dánský hráč Valde definitivně opouští North, kde strávil opravdu dlouhou dobu. Dvacátý nejlepší hráč roku 2018 byl prodán dosud neznámému týmu.
Valde
Valde

Valdemar 'valde' Bjørn Vangså působil v North od poloviny roku 2017, kdy přišel jako náhrada za Magiska. Až do přesunu na lavičku tak byl druhým nejdéle sloužícím hráčem týmu, který se ve světovém žebříčku dostal nejvýše na třetí příčku. Jeho říjnový bench byl pro mnohé překvapením, dlouhodobě totiž patřil mezi nejlepší hráče aktuální dánské čtverky. Posazení na lavičku bylo nejspíše způsobeno vábením lákavého přestupu.

O Valdem se hovoří ve spojitosti se vstupem OG na CS:GO scénu, kde by měl působit po boku Aleksib nebo NBK. Dle určitých spekulací se odhalení celé sestavy chystá na prosinec, proto dává smysl, že North již oficiálně oznámili jeho prodej dosud nespecifikovanému týmu – tím by měl právě OG. Valde byl v roce 2018 vyhlášen portálem HLTV.org dvacátým nejlepším hráčem roku, jeho kvality pro nový tým jsou zcela nezpochybnitelné.

North aktuálně působí v tomto složení:

 Dánsko Philip 'aizy' Aistrup
 Dánsko Markus 'Kjaerbye' Kjærbye
 Dánsko Nicklas 'gade' Gade
 Dánsko Jakob 'JUGi' Hansen
 Dánsko René 'cajunb" Borg

 Dánsko Torbjørn 'mithR' Nyborg – trenér

Zdroj: hltv.org
Štítky: North
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.