Přejít k hlavnímu obsahu

Nová expanze byla oficiálně představena

14. 3. 2019 | 21:00 Hearthstone
Čekání, vyplněné čtením různých uniklých informací, je u konce, téma nové expanze a změny, které přinese, byly konečně odhaleny!
Rise of Shadows
Rise of Shadows

Rise of Shadows, to je název, který ponese blížící se rozšíření do hry Hearthstone. Toto pojmenování uniklo již dnes brzy ráno, nyní už je ale konečně oficiálně potvrzeno a především známe také některé další podstatné věci, které se Rise of Shadows týkají. O co tedy v nejnovější expanzi jde? Celou ji bude po příběhové stránce provázet souboj mezi League of Evil (Priest, Rogue, Shaman, Warrior a Warlock), jejíž cílem je zničit město Dalaran, a skupinou Dalaran Defenders (Mage, Druid, Hunter a Paladin).

Zatím ale není moc jasné, jaký reálný rozdíl, který bychom mohli pocítit při samotném hraní, mezi těmito dvěma partami bude, to podstatné jsou tedy spíše nové herní mechaniky. Těch přiletí opravdu hodně, začněme tedy tou nejspíše nejjednodušší, tzv. Lackeys. Lackeys jsou zajímaví minioni za jednu manu, jejichž staty jsou vždy 1/1 a jejich síla spočívá v unikátním Battlecry. Získat je půjde jen skrze jinou kartu a celkově jich bude pět, prohlédnout si je můžete na tomto obrázku.

Hearthstone, Rise of Shadows

Další mechanika nese název Schemes a efekt nabízí podobný, jako třeba Spellstones. Karty s označením Schemes zkrátka na začátku moc dobré nebudou, půjde je ale vyupgradovat do o dost lepší verze. A zatímco u Spellstone jste museli splnit nějaký (pro každou classu jiný) úkol, zde bude na jejich vylepšení stačit, abyste je měli na ruce.

Třetí a zároveň poslední novou mechanikou je tzv. Twinspell, tedy absolutně nový keyword! Karty, které jsou takto označeny, vám při zahrání dají do ruky svoji prakticky přesnou kopii, akorát už bez Twinspell efektu. Nové mechaniky jsou tedy za námi, do hry ale přichází ještě jedna, tentokrát už dobře známá. Návrat totiž zažijí tzv. Forbidden karty ze starého rozšíření Whispers of the Old Gods, které sice v základu nestojí vlastně nic, při zahrání ale spotřebují všechnu vaši manu. A právě dle toho, kolik ji spotřebovaly, se pak bude odvíjet síla jejich jinak neměnného efektu.

To je tedy z nových, resp. staronových mechanik vše, každý efekt ale samozřejmě potřebuje karty, přes který bude aktivován. Nových kartiček nebylo již klasicky spolu s expanzí odhaleno moc, stačí to ale na to, abychom již představeným novinkám porozuměli ještě lépe. Zatím známe z expanze Rise of Shadows karet osm a těšit se můžeme ještě na dalších 127. Jaká z této osmičky se vám líbí nejvíce?

Hearthstone, Rise of Shadows
miluju videohry a hlavně ligu legend