Přejít k hlavnímu obsahu

Nové balanční změny oslabí rovnou tři karty, na dvě zase čeká buff

3. 9. 2020 | 20:35 Hearthstone
Od vydání nejnovější expanze Scholomance Academy brzy přijdou do hry již druhé balanční změny. Ty přinese patch 18.2, po němž budou nejenom tři karty slabší, ale také dvě o kus silnější.
Scholomance Academy
Scholomance Academy

Balanční změny, to je, zvlášť v poslední době, už klasická součást Hearthstone. Někteří je vítají kdykoliv jako zpestření mety, některým zase vadí v tom, že pro ně znamenají nutnost vyrábět nové decky. Ať tak, či onak je ale faktem, že právě změna mety je s nimi spojená neodlučitelně. Většinou bývá i dost výrazná, především proto, že nejčastěji se v nich vývojáři zaměřují na nejsilnější karty a balíčky ve hře, které v nemálo případech naprosto pohřbí, co ale způsobí ty nejnověji představené, zůstává otázkou. Navzdory tomu, že se dotýkají rovnou pěti karet, to totiž úplně nevypadá, že by nějaký extra dopad mít měly.

Důvodem může být už to, že meta je aktuálně celkem vyrovnaná, nebo to, že u dvou z pěti změn jde o buffy, a ty bývají skoro vždy méně drastické než nerfy. Co nás tedy ale čeká? Začněme těmi oslabeními. U nich přišla řada na spell Secret Passage od Rogue a miniony Cabal Acolyte od Priesta a Darkglare od Warlocka. U první jmenované karty jde jen o to, že nově vám po jejím zahrání z balíčky do ruky přiletí ne pět, ale čtyři karty, u té druhé zase o to, že po příchodu patche bude mít o dvě HP méně. Komplikovanější je to až u Darkglare, ten totiž sice na jednu stranu bude zlevněn o jednu manu, zároveň ale přijde o jeden útok i život. K tomu navíc bude nyní svou abilitou obnovovat jen jeden mana crystal, ani tak ale jeden nerf není nikterak výrazný a to ne tak ve své samotné velikosti, jako v tom, jakých karet se dotýká.

Patch 18.2.

A podobně to je i s těmi buffy –  u nich se Blizzard zaprvé evidentně snaží o trochu boostnout Totem Shamana, neb jedna z jeho stěžejních karet, Totem Goliath, nyní bude mít nejenom o jeden útok více, ale navíc vás i o jednu manu méně overloadne. Že by ale tato změna z tohoto průměrného archetypu udělala něco extra, se nám nezdá. To platí i v druhém případě, v němž jde zase o nějakou snahu dostat do mety Demonlocka. Karta Archwitch Willow tak sice přijde o dva životy i útoky, na druhou stranu bude ale o jedna levnější, což je, vzhledem k tomu, že její hlavní síla je její battlecry, stále zajímavý buff.

Ani tam ale velký dopad nečekáme, a otázkou tak u těchto balančních změn, které ještě všechny najdete v grafické podobě výše, není ani tak to, jak moc metu ovlivní, jako to, zdali vůbec nějak. I tak je ale dobré vidět, že Blizzard se o stav hry zajímá, což navíc dokazuje i tím, že tento patch, jenž do hry dorazí 8. září, s sebou ještě ke všemu přinese zajímavý event jménem Forbidden Library a spoustu změn do battlegroundů.

miluju videohry a hlavně ligu legend