Přejít k hlavnímu obsahu

Nové nerfy oslabují především Tempo Rogue

20. 5. 2019 | 19:43 Hearthstone
Od příchodu expanze Rise of Shadows už uplynul nějaký ten pátek a meta se již stihla ustálit. Některé balíčky ale byly možná až moc silné a Blizzard se tedy rozhodl přijít se sadou nerfů. Na jaké karty čeká oslabení?
Rise of Shadows
Rise of Shadows

Bomb a Control Warrior, Token Druid či Khadgar Mage. Po příchodu Roku draka, který s sebou přinesl novou expanzi Rise of Shadows a naopak rotaci třech dalších, vypadalo opravdu silně hned několik decků, úplně se ale meta stihla ustálit až nedávno a jako naprosto nejsilnější se nakonec ukázala být Tempo Rogue. A v Blizzardu se nyní rozhodli přijít s nerfy, které nejvíce zasáhnou právě tento agresivní balíček.

EVIL Miscreant

EVIL Miscreant byl jednou z nejsilnějších karet z celé Tempo Rogue, především proto, že v sobě kombinuje velice silný efekt a tělo, které samo o sobě také není úplně špatné. A právě to se v Blizzardu tímto nerfem rozhodli změnit, takže zatímco jeho Combo efekt zůstává beze změny, Miscreant přichází o jeden život. Karta tedy nebude úplně nehratelná, bude už ale fungovat prakticky jen jako value generator, který přímo stav boardu moc neovlivní.

Raiding Party

Další kartou z nové expanze, která Tempo Rogue dostala na vrchol, je nepochybně Raiding Party. V kombinaci s Preparation uměla tato karta velmi efektivně doplnit resources na ruce a to Rogue, která má spoustu dalších možností, jak si líznout karty, udělalo ještě silnější. Vývojáři se tedy rozhodli zdražit tento spell na čtyři many, což dle jejich vlastních slov více odpovídá síle lízání konkrétních typů karet.

Preparation

A jako by toho nebylo málo, Blizzard nerfuje ještě třetí kartu čistě pro Rogue. Preparation je jedinou ze všech oslabených kartiček, která nepochází z nového setu, a i když Blizzard uvádí, že tato změna by neměla Preparation úplně zabít, jedná se o opravdu drastický nerf. Ten navíc nezasáhne jen Tempo Rogue, málo který Rogue balíček Preparation nevyužíval a tato změna tedy zasáhne classu jako takovou.

Archivist Elysiana

Jediná změna, která nezasáhne Tempo Rogue, se týká karty Archivist Elysiana. Tato karta se nacházela snad ve všech kontrolních balíčcích, kterým nabízela perfektní možnost, jak o deset kol oddálit Fatigue. Díky jejímu mana costu na ni navíc šlo bez problémů zahrát karty, jako jsou Baleful Banker nebo Youthful Brewmaster, což hru dokázalo prodloužit ještě více. A právě toto combo bude díky zdražení Elysiany méně konzistentní, resp. skoro nehratelné.

miluju videohry a hlavně ligu legend