Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: GuardiaN je posazen na lavičku

24. 1. 2020 | 11:21 Counter-Strike 2
Ladislav 'GuardiaN' Kovács a jeho dny v Natus Vincere jsou oficiálně sečteny. Na první pokus v ukrajinské organizaci strávil více než 3,5 roku, tentokrát to nebyl ani ten půlrok. Po původních spekulacích dnes bylo vše potvrzeno, Na`Vi si navíc už dokonce našli i náhradu.
Ladislav 'GuardiaN' Kovács
Ladislav 'GuardiaN' Kovács

Podzimní období po přestupu z FaZe nebylo pro šestinásobného TOP20 hráče světa vůbec šťastné. GuardiaN se absolutně nemohl dostat do formy a pohár přetekl do takové míry, že už s ním tým nedokázal pokračovat. Kuloárem lítalo několik jmen, jedno však bylo jisté. S1mple se vrátí do pozice primárního snipera. V oficiálním prohlášení navíc trenér B1ad3 zmínil, že si tým nedokázal do konce roku vybudovat synergii, jakou očekával.

Z různých jmen, které lítaly kuloárem, se nakonec Na`Vi rozhodl nabrat Perfecta ze Syman Gaming. Shodou okolností je tento tým aktuálně prošetřován za matchfixing, tohoto hráče by se to však týkat nemělo. Nejvíce nešťastný z tohoto odchodu je n0rb3r7, kterému už podruhé ukradli Na`Vi před Minorem hráče. Perfecto sice nemá tolik nasbíraných zkušeností, i tak dle B1ad3 bude do party pasovat svou povahou i herním projevem.

Ohledně budoucnosti GuardiaNa zatím není nic jasného, nebylo by však překvapením, kdyby se slovenský hráč rozhodl si dobít baterky a na nabídky počkat až po květnovém Majoru, ačkoliv doba to úplně krátká není. Organizace jim ale je dle své zprávy otevřena, tak uvidíme, co letošní rok GuardiaNovi ještě nabídne.

Premiéru si nové složení Na`Vi zažije začátkem února na londýnském turnaji ICE Challenge:

 Ukrajina Aleksandr 's1mple' Kostyliev
 Rusko Denis 'electronic' Sharipov
 Rusko Kirill 'Boombl4' Mikhailov
 Rusko Egor 'flamie' Vasilyev
 Rusko Ilya 'Perfecto' Zalutskiy

 Ukrajina Andrey 'B1ad3' Gorodenskiy – trenér

Zdroj: navi.gg
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.