Přejít k hlavnímu obsahu

Opora TSM má zdravotní problémy, kdo ji nahradí?

13. 1. 2019 | 11:51 League of Legends
Team SoloMid vloni v League of Legends zažil asi nejhorší rok ve své historii. V novém roce zasáhla tým další rána ve formě zranění junglera Griga.
TSM Grig
TSM Grig

Team SoloMid v roce 2018 nepostoupil ani jednou do finále NA LCS a chyběl i na světovém šampionátu. Nebylo tedy divu, že tým v offseason výmýšlel, jaké změny před dalším rokem udělat. Většina fanoušků očekávala odchod Griga, který však nakonec zůstal. Tým naopak opustil support Mithy a toplaner Hauntzer. Okolo Bjergsena pak zůstali Grig a Zven a do týmu přišli Smoothie z Echo Fox a Broken Blade z tureckých Royal Bandits.

Nyní ale TSM musí překvapivě znovu zamíchat sestavou. Kvůli problémům se zápěstím totiž ze základní sestavy vypadl jungler Jonathan "Grig" Armao. V úvahu mohl být například odkup hráče nějakého z academy junglerů, jako Dardocha z OpTic Gaming, Moona ze CLG nebo Blabera z Cloud9. Nakonec se Zikz (hlavní trenér) a Reginald (vlastník org.) rozhodli vsadit na vlastního koně a povýšit Akaadiana do hlavního týmu. Do akademie pak organizace přivedla nováčka Fanatiika, který loni působil v academy týmu OpTic Gaming.

OpTic Akaadian

Akaadian přišel na scénu v roce 2017, kdy oslnil severoamerickou scénu v dresu Echo Fox. Proslavil se svými agresivními jungle picky, se kterými dokázal dominovat v téměř každém zápase. Týmový úspěch z toho ale nebyl a v letním splitu šla jeho forma výrazně dolů. I když tu a tam znovu ukázal známky kvality, bohužel už nedokázal navázat na svou formu z jara a Echo Fox skončil na 8. příčce . V podobném duchu se nesla i celá sezóna 2018, kterou strávil v OpTic Gaming. Bohužel i OpTic se potácel v roce 2018 na úplném dnu tabulky. V TSM se bude chtít Akaadian vrátit na vrchol svých sil, stejně jako celé TSM. 

Základní sestava TSM: 

 Německo Sergen "Broken Blade" Çelik
 Spojené státy americké Matthew "Akaadian" Higginbotham
 Dánsko Søren "Bjergsen" Bjerg
 Dánsko Jesper "Zven" Svenningsen
 Kanada Andy "Smoothie" Ta

Štítky: NA LCS, lcs, Team SoloMid, TSM