Přejít k hlavnímu obsahu

OverActive Media plánuje postavit obří esportové centrum

24. 2. 2021 | 16:09 Všechny hry
Globální esportová a zábavní společnost OverActive Media odhalila plány na esportové centrum, které má být dokončeno v roce 2025.
OverActive Media
OverActive Media
Zdroj: OverActive Media / Popluous

Společnost OverActive Media, které patří týmy Toronto Ultra (Call of Duty), Toronto Defiant (Overwatch) nebo MAD Lions, se podělila o plány na stavbu nového esportového centra. Stavba v hodnotě 500 milionů dolarů má být dostavěna v roce 2025 a má se v ní konat více než 200 akcí ročně, od hudby až po zábavu.  

Kromě toho má centrum také sloužit jako domovská základna pro již zmíněné franšízové týmy Activision Blizzard. Prezident a CEO, Chris Overholt, se k oznámení vyjádřil takto: „Vždy bylo naším záměrem vyvinout strategii místa konání a hostování, abychom vytvořili zařízení, které bude sloužit nejen jako ikonické sídlo našich dvou franšíž, ale nakonec by se mělo stát globálním centrem významných mezinárodních esportových akcí. Již jsme zapojeni do aktivních diskusí, abychom přilákali některé z největších esportových událostí na světě. Toto místo ve všech směrech změní možnosti hostování v Torontu.“     

Design má nabídnout takovou technologii, že budete mít pocit, jako byste seděli přímo vedle hráčů. Jak už bylo řečeno, budovu najdete v kanadském Torontu, bude jednou z prvních svého druhu a jedná se o významný krok k tomu, aby se fanouškovská základna esportu mohla vyrovnat běžným sportům. Esportu se v Kanadě již docela daří, přesto je stavba dalším důležitým milníkem v historii kanadského esportu. Toronto ale není prvním, kdo se chystá stavět. Třeba taková Šanghaj staví esportovou arénu dokonce za skoro 900 milionů dolarů.

OverActive Media
OverActive Media
Foto: OverActive Media / Popluous
OverActive Media
OverActive Media
Foto: OverActive Media / Popluous
OverActive Media
OverActive Media
Foto: OverActive Media / Popluous
Zdroj: estnn.com