Přejít k hlavnímu obsahu

Paladina se tentokrát vůbec nedočkáme

20. 8. 2020 | 19:34 Hearthstone
Samsung Midseason se nezadržitelně blíží a tak je nejvyšší čas se podívat na to, co je pro hráče nejvíce důležité, a to na jejich balíčky.
mčr mobile
mčr mobile

Nedávná expanze a následné nerfy zahýbaly dle očekávání metou a tak kromě hráčských dovedností bude tentokrát velkou roli hrát dovednost odhalit co nejsilnější kombinace karet. Jako na každém turnaji, ve kterém se bojuje o postup na Samsung MČR v mobilních hrách, jsou balíčky našich hráčů známe již několik dní předem. Ve startovním poli najdeme jak turnaji ostřílené borce, tak několik méně známých jmen a díky tomu o víkendu uvidíme pestrou škálu balíčků.

Možná i díky nedávným změnám většina hráčů sáhla po prověřených možnostech. Asi málokoho překvapí, že největší zastoupení na startovním poli mají Warrior a Priest, pro které se rozhodlo shodně patnáct hráčů. Prvně jmenovaný je nejvíce zastoupen v takzvané Bomb verzi, což je s příležitostnou obměnou populární volba už několik měsíců. Této popularitě se těší především díky tomu, že dovede silně znepříjemnit život Warlockům a Druidům. A pokud se podíváme na výběr archetypů pro služebníka světla, Priesta, odhalíme v největším množství Highlander verzi, tedy balík, kde je každá karta pouze jednou. To s sebou samozřejmě nese výhody v podobě karet jako Zephrys nebo Dragonqueen Alexstrasza, ale i očividný limit, kdy žádnou kartu nezahrajete (bez random efektů) dvakrát.

Třetí deck, který se ve svém zastoupení dostal na dvouciferné číslo je Druid, téměř výhradně v jeho nejnovější inkarnaci, která se opírá o rychlý zisk mana krystalů a hraní několika málo minionů posilněných kartou Survival of the Fittest. Další klíčová karta tohoto balíčku, Kael'thas, sice tento týden obdržela změnu své ability, ale hráči na tuto změnu buď nehledí, nebo prince krvavých elfů nahrazují stálicí minulé mety, Exotic Mountseller. Ta sice plní trochu jiný účel, ale stále dovede soupeři řádně zatopit. Výjimkou potvrzující druidské pravidlo je jediný zahraniční hráč, Pepe, který zvolil sestavu kolem draka Malygose a bude tak spoléhat na zabití svého soupeře v jednom kole. 

Ostatní hrdinové již nejsou tak moc zastoupení ve výběrech našich hráčů, nicméně o to zajímavější variace to často jsou. Za vypíchnutí rozhodně stojí Control verze Shamana a Demon Huntera, dvou hrdinů, kteří byli ještě do minulého týdne reprezentováni spíše rychlejšími balíčky. Abychom měli shrnutí kompletní, nejméně zastoupený bude o víkendu Hunter, kterému důvěřuje pouze Eveliss. A pak je tu jeden smutný hrdina, kterého se nedočkáme vůbec, a to je možná trochu překvapivě Paladin. Po vydání poslední expanze jeho Libram verze dominovala ladderu i turnajům, ovšem po úterních nerfech u hráčů její popularita upadla na rovných 0%.

  • Faeli: Highlander Priest, Bomb Warrior, Guardian Druid, Control Shaman
  • BlizzconJan: Bomb Warrior, Highlander Priest, Secret Rogue, Guardian Druid
  • M1lan: Zoo Pain Warlock, Control Demon Hunter, Bomb Warrior, Highlander Priest
  • Naruto: Galakrond Priest, Bomb Warrior, Guardian Druid, Control Shaman
  • Pepe: Malygos Druid, Bomb Warrior, Highlander Priest, Aggro Rogue
  • Don: Control Demon Hunter, Bomb Warrior, Secret Rogue, Galakrond Warlock
  • Jammex: Bomb Warrior, Secret Rogue, Highlander Priest, Control Demon Hunter
  • Matty: Control Demon Hunter, Bomb Warrior, Zoo Pain Warlock, Highlander Priest
  • NLKY: Control Demon Hunter, Secret Rogue, Highlander Priest, Bomb Warrior
  • Misaks: Galakrond Priest, Bomb Warrior, Guardian Druid, Stealth Rogue
  • Eveliss: Galakrond Warlock, Highlander Mage, Highlander Hunter, Highlander Priest
  • Jarla: Bomb Warrior, Cyclone Tempo Mage, Guardian Druid, Highlander Priest
  • En1gma: Control Demon Hunter, Guardian Animals, Highlander Priest, Big Warrior
  • JoŽo: Highlander Priest, Control Shaman, Bomb Warrior, Guardian Druid
  • Hazarder: Highlander Priest, Control Shaman, Bomb Warrior, Guardian Druid
  • Valdaboy: Highlander Priest, Bomb Warrior, Cyclone Tempo Mage, Guardian Druid

Teoreticky ale můžeme o síle balíčků spekulovat jak chceme, to nejdůležitější ale je, jak je dokáží hráči upilotovat a samozřejmě také jak moc jim bude při hře přát štěstí. V takto čerstvé metě lze jen těžko soudit, kdo má ve svém lineupu čtyři esa a kdo při výběru sáhl úplně mimo. Ale ať už se od hráčů inspirujete nebo ne, rozhodně sledujte jejich zápolení na našem streamu s nejlepšími komentátory v našich krajích.

Samsung MČR mobile 2020