Přejít k hlavnímu obsahu

Paralyzovaný hráč a streamer drží dva světové rekordy ve Fortnite

2. 8. 2020 | 09:00 Fortnite
Už jste někdy uvažovali nad tím, jak byste hráli bez rukou? Myslíte si, že to je nemožné? Tak to vás Rocky "RockyNoHands" Stoutenburgh přesvědčí o opaku! Rocky totiž zvládá hrát hry přes svou kompletní paralýzu a získávat v nich i světové rekordy.
123
123

Rocky je 33letý američan, který je kvůli nehodě od roku 2006 kvadruplegik, což znamená, že je od hlavy dolů kompletně paralyzovaný. To ho však nemohlo zastavit a s pomocí svého bratra se naučil používat nástroj Quadstick, tedy několik trubiček, respektive 4 trubičky (3 hlavní a jednu boční), které ovládá pomocí rtů a foukání. Quadstick má pro Rockyho také zdravotní benefity - pomáhá mu posilovat plíce!

V rozhovoru pro Totally game uvedl, že když vyšlo PUBG, tak ho začal jeho bratr popichovat. "Nikdy nevyhraješ," říkal. To Rockyho namotivovalo, nejdříve začal trénovat offline a v den, kdy poprvé zapnul svůj stream, se mu povedlo vyhrát. Sice za hru získal jen jeden kill ale i přesto to pro něj byl velký krok kupředu. Rocky se po tomto úspěchu nezastavil a nyní už drží dva světové rekordy ve Fortnite a to konkrétně za největší množství výher a největší množství killů získaných pouze ústy. 

Momentálně se Rocky zabývá hraním CoD. Jeho největší počet killů v jedné hře je zatím 13, což je nadprůměr. Rocky je také streamer a více se o jeho životním příběhu můžete dozvědět ve videu.