Přejít k hlavnímu obsahu

Pavkyn: Hrát na domácí scéně by pro mě nedávalo smysl

8. 1. 2021 | 10:00 League of Legends
O jungleru Pavkynovi už jste možná slyšeli a dalo by se říct, že se objevil v podstatě odnikud a během ani ne jednoho roku se dostal ze SoloQ do jedné z předních evropských lig. Proto jsme s ním připravili rozhovor, ve kterém se český jungler rozpovídal o tom, proč nehraje na domácí scéně, nebo koho vyhlíží v NLC.
NLC League of Legends Pavkyn
NLC League of Legends Pavkyn
Zdroj: Zdroj

Jak bys se představil čtenářům, kteří tě ještě neznají?

Zdravim lidi, můj herní nick je Pavkyn a jsem jungler pro tým Riddle Esports. Jsem celkem nový ve světě kompetitivního League of legends a tento split bude můj druhý split v mojí kariéře.

Ve vyšší české souteži jsme tě vidět nemohli a rovnou jsi zamířil do zahraničí. Proč sis vybral takovou cestu?

Byl jsem Challenger na EUW a dostal jsem jednoho dne zprávu od Řeků, jestli s nimi nechci hrát letní split, zahrál jsem s nimi tryouty a měli o mě zájem.  

Přicházely nějaké nabídky i z nějakých předních domácích týmů?

Ano, nabídka z předního cz/sk týmu přišla, bohužel by pro mě nedávalo smysl hrát tento split na domácí scéně, protože jsem v průběhu offseason dostal několik nabídek z předních ERL lig (Francie, Španělsko nebo právě NLC) Jediná šance, kdy bych uvažoval o hraní v cz/sk týmu, by bylo, kdyby nějaká organizace udělala superteam, který by měl šanci uhrát solidní výsledek na EU Masters. To se však nestalo, tak jsem si vybral NLC tým Riddle Esports.

Jaký je tvůj herní styl?

Hodně rád hraju Carry junglery typu Graves, Kindred, Karthus, ale když je potřeba umím zahrát i tanky a utility junglery. Někdy hraju možná až moc na sebe a snažím se dát 1v9, ale v momentální jungle metě to nevidím jako moc velký problém. Každopádně se snažím zlepšit v hraní pro svoje linky, než pro sebe.

V loňské sezóně jsi působil v dresu Gamespace MCE, se kterým jsi hrál řeckou ligu. Jak hodnotíš tuto zkušenost?

Byl to můj první kompetitivní split a upřímně řečeno, myslel jsem si, že nás můžu potahat do TOP 2 v lize a dostat se na EU Masters. Bohužel atmosféra ke konci splitu byla hodně špatná, řečtí hráči zrušili skoro každý scrim před play-off a celkově představa o tom, jak se má hrát, byla mezi hráči velice rozdílná. Co se mého výkonu tyče, myslím si, že jsem byl top 2 jungler v lize, ale rozhodně jsem mohl předvést i lepší výkon.

Pavkyn
Pavkyn
Zdroj: RIDDLE / Twitter

V nové sezóně tě čeká seversko-britská NLC. Bereš to jako posun v kariéře?

Je to velký posun v kariéře i když budu hrát z domova. Nejvíce se těším hrát proti LEC academy týmům FNC Rising a BT Excel. Týmová atmosféra je skvělá. Máme potenciál být top NLC tým.

Na papíře se může zdát, že Riddle před novou sezónou oslabili. Jak se ti zatím hraje s novými spoluhráči?

Nemohl bych nesouhlasit víc. Myslím si, že náš roster je opravdu silný. Naše botlinka je top 2 v lize, mid a top jsou velice dobří. Podle mě bude všechno záležet na tom, jaký výkon podám já. Jestli budu top 2 jungler, tak náš tým bude bojovat o titul.

Na vrcholné ERL scéně nepůsobíš ani rok. Jaké máš cíle v nadcházející sezóně?

Já bych řekl, že tohle je můj první split ve vrcholné ERL, ten rozdíl mezi řeckou ligou a NLC bude opravdu velký. Naším cílem je bojovat o titul a dostat se na EUM. Co se týče mého individuálního výkonu, tak bych se rád ukázal a pokud ke konci splitu budu top 2 jungler v lize, tak by se moje kariéra opět posunula o velký kus kupředu.

Díky za rozhovor, máš nějaký vzkaz pro čtenáře?

Taky děkuju za rozhovor. Doufám, že nám budete fandit v NLC. Jinak můžete mi hodit follow na Twitteru, kde budu postovat kdy hrajeme a na Twitchi, kde budu streamovat soloq.

Štítky: Pavkyn, NLC