Přejít k hlavnímu obsahu

Pět důvodů, proč se En1gma stal mistrem ČR

17. 11. 2020 | 19:11 Hearthstone
Samsung MČR v Hearthstone 2020 zná svého mistra už bezmála dva dny. Co ale stálo za tím, že se jím stal právě Petr "En1gma" Balcar?
En1gma
En1gma

Skill

To hlavní je nepřekvapivě En1gmův herní skill. Ačkoliv tento hráč s Hearthstone začal teprve nedávno, moc více nadaných HSkařů u nás nenajdete. Své schopnosti stvrdil už chvíli po tom, co vzal kartičky poprvé do ruky, vítězstvím na loňských ESL Nationals CZ/SK a podobně pokračoval v průběhu celého letošního roku, kdy byl vidět na ladderu, v našich turnajích či v Masters Tour. A samozřejmě i přímo na Samsung MČR v mobilních hrách. Ani Twitch chat na tom, že En1gma HSko umí, zkrátka nic nezmění. A jestli nevěříte nám, snad vás přesvědčí třeba jediný český velmistr Jarla.

Poctivá příprava

Mít nadání ale samozřejmě není vše, nepřidáte-li i trénink, většinou vám k užitku moc není. To nejspíše ví i En1gma, protože ten se dle svých vlastních slov na MČR připravoval snad nejpoctivěji ze všech. V našem dotazníku, který jsme hráčům rozesílali před startem turnaje, totiž uvedl, že před velkými turnaji je schopný trénovat i osm hodin denně. A to se evidentně vyplácí!

Kvalitní zázemí

Navzdory tomu, že před startem MČR En1gma nepatřil k nejzvučnějším jménům u nás, nějakou tu dobu už obléká dres přední tuzemské organizace Entropiq, což na jeho úspěchu rovněž nesporně sehrálo zásadní roli. Té již zmíněné přípravě se totiž nejlépe věnuje s nějakými parťáky. A ty mu angažmá v Entropiq zajistilo bezvadné, neb jeho týmovými kolegy tam jsou Jobsad a Faeli. Jak navíc uvedl v našem rozhovoru, bytí v dobrém týmu má i další výhody, jako je třeba přístup k mentálnímu kouči. A i to dle všeho v cestě za titulem pomáhá.

En1gma

Štěstí

I s notnou dávkou štěstí se v Hearthstone opravdu špatným hráčům vyhrává těžce. Stejně tak se ale těm dobrým zase špatně sbírají úspěchy se smůlou. Náhoda k HSku zkrátka patří a to, že nad En1gmou občas bůh RNG držel ochranou ruku, nemá smysl popírat. Důležité ale je si pamatovat, že kvalitní hráč, jemuž zrovna přeje karta, se kvůli tomu najednou rozhodně nestává špatným.

Soul Demon Hunter

A na závěr zmíníme jeden důvod velice konkrétní. Soul Demon Huntera jakožto pravděpodobně nejsilnější deck současné mety na MČR zvolilo jeho všech šestnáct účastníků, a i oni s ním byli schopni předvádět velice zajímavé věci. Jenže málokdo ukázal to, co En1gma – jako jeden příklad za všechny stačí zmínit semifinále proti RybkoviPipkovi. Tam sice ze začátku prohrával 0:2, na postup ale stejně dosáhl právě díky třem výhrám se Soul DH. Znaje, jak moc je tento balíček silný, si ho jako ten poslední nechával také v samotném grandfinále, což mělo za důsledek mimo jiné to, že celý turnaj a En1gmovu cestu za titulem uzavřel právě tento balíček. Že hrát Demon Huntera En1gma umí, se můžete přesvědčit i sami v záznamech z turnaje.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Štítky: MČR mobile, En1gma
miluju videohry a hlavně ligu legend