Přejít k hlavnímu obsahu

PGS Berlin EU West Finals: Je to tam, Inside Games jedou do Berlína mezi evropskou špičku!

17. 2. 2020 | 00:00 PUBG: Battlegrounds
Ačkoliv samotný finálový event byl z důvodu koronaviru posunut, tak kvalifikace na první turnaj nejprestižnější PUBG Global Series jsou v plném proudu. V závěrečné části našeho regionu Europe West měli Češi dokonce nejvíce zástupců a CZ/SK týmy se až do poslední hry praly o postup do Berlína. Nakonec to vyšlo jednomu z nich.
Miloslav 'PiXeL1K' Feik
Miloslav 'PiXeL1K' Feik

UPDATE #4: Velký úspěch pro domácí PUBG je na světě! Splň sa mi senil se poslední hry nedařilo a Entropiq se nahoru začali škrábat pozdě. Inside Games oproti tomu předposlední hru vyhráli a vyhoupli se do čela. Poslední mapa jim sice absolutně nevyšla, ale postupovou TOP 4 si udržet dokázali. Po těsném nepostupu na světové finále GLL tak potvrdili kvalitní výkony a v Berlíně si začátkem března zahrají proti absolutní evropské špičce. Odtud už bude z 24 týmů postupovat nejlepších 6 na první turnaj PUBG Global Series, rovněž v Berlíně.

Konečná tabulka, postupují TOP 4:

  • 1. místo:  Polsko ELGIGANTEN (90 bodů)
  • 2. místo:  Finsko YMCA Esports (89 bodů)
  • 3. místo:  Česká republika Inside Games (88 bodů)
  • 4. místo:  Evropa ADR Farmers (83 body)
    ...
  • 7. místo:  Česká republika Entropiq (68 bodů)
  • 8. místo:  Česko + Slovensko Splň sa mi senil (67 bodů)
  • 15. místo:  Evropa CZC.eSuba (46 bodů)
  • 16. místo:  Evropa 22 Esports (39 bodů)

UPDATE #3: Prvních šest her v rámci finále západní Evropy je za námi. České dvojice v barvách týmů 22 Esports a CZC.eSuba jsou bohužel až na úplném chvostu, s odstupem jednoho místa se dole bohužel nacházejí i Entropiq. Českou a slovenskou vlajku však drží Inside Games a Splň sa mi senil, kteří jsou díky konzistentním výkonům jen bod sebe a od postupové čtvrté příčky je příliš nedělí. Nejlepší trojka je ale mírně odskočená od zbytku pole, takže boj o postup bude v neděli opravdu těžký. Kompletní tabulku najdete na starladder.com.

UPDATE #2: Druhá skupina se opravdu vydařila a všichni čeští i slovenští zástupci odsud míří do finále této části kvalifikace! Splň sa mi senil, CZC.eSuba i 22 Esports se seřadili od 5. do 7. místa a zahrají si tak o čtyři místenky v prestižním evropském finále. Závěrečná série je na programu tuto sobotu a neděli, kompletní týmové složení naleznete zde. Výpis samotných CZ/SK zástupců ve finále kvalifikace pro region Europe West vypadá takto:

  •  Česká republika Entropiq – Hawki, Double, RedgieBeardo, Kejdoran
  •  Česká republika Inside Games – PiXeL1K, Odstrelovac, Zampeek, FreeKill
  •  Česko + Slovensko Splň sa mi senil – Romcekk, M1st1ck, arSHO, sT4mZ
  •  Evropa CZC.eSuba – spajKK, oKKo, Washout, vakk
  •  Evropa 22 Esports – DarkChoice, xefz, TheCobra, LukeeV

UPDATE #1: Než se týmy poperou o čtyři sloty na evropském finále, tak se z 32 účastníků musí stát polovina. První ze dvou skupin byla na programu tohle pondělí a úterý, a představilo se v ní trio Entropiq, Inside Games, Gifted Gaming. První dva se v horních patrech pohybovali již od prvních her BO12 série a postup si pohlídali. Gifted oproti tomu tahali v těžké konkurenci za o něco kratší konec a končí třináctí. Od středy je na programu skupina druhá, kde nastoupí CZC.eSuba, Splň sa mi senil a duo LukeeV, TheCobra za tým 22 Esports.

PLAYzone Challenge 2020

První zastávka nové globální série měla zavítat od posledního března do Berlína. Kvůli obavám z koronaviru se však původní termín ruší, žádné další informace však PUBG Corp. nesdělili. Doplněn je pouze fakt, že se ze stejné příčiny mohou ještě změnit termíny konání i pro jednotlivé regionální kvalifikace, které jsou offline.

Náš region Europe West je aktuálně ve svém posledním kole, kam se probojovala i šestice CZ/SK zástupců. Inside Games a Entropiq měli přímou pozvánku díky účasti v PEL Contenders, skrze neúprosné síto se pak dokázali probojovat CZC.eSuba, Gifted Gaming, Splň sa mi Senil a Cyber Gaming. Poslední jmenovaný ale kvůli absenci jednoho z hráčů odstoupil, načež jej nahradil česko-portugalský celek 22 Esports, kde hrají TheCobra a LukeeV. Tahle šestka bude od 10. do 16. února bojovat mezi celkovými 32 týmy o pouhé čtyři místenky v PEL studiu, kde se finální fáze kvalifikace regionu EMEA uskuteční, která je dle plánu na programu v březnu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.