Přejít k hlavnímu obsahu

PiXeL1K: Postup do PCL? Neuvěřitelná euforie!

15. 1. 2019 | 12:03 PUBG: Battlegrounds
Český tým VIKURVI dokázal jako první český tým postoupit do PUBG Contenders League, druhé nejvyšší evropské soutěže. My jsme neváhali a k rozhovoru jsme si hned po postupu přizvali kapitána týmu Miloslava 'PiXeL1K' Feika, kterého můžete znát i jako komentátora našich turnajů.
VIKURVI
VIKURVI

Dokázal bys ve dvou větách sdělit tvé bezprostřední pocity po jistotě postupu?

Neuvěřitelná euforie ze splnění si vlastního snu něčeho dosáhnout na poli esportu, ačkoliv to hlavní nás teprve čeká.

Pojďme ale postupně. Představ našim čtenářům jednotlivé články vašeho týmu.

Začněme tedy uvedením naší sestavy: PiXeL1K, Sundej_boty, Zampeek a Odstřelovač. Každý z nás plní v týmu určitou roli.

Já jakožto in-game leader rozhoduji o landing spotech, rotacích a plánech do budoucna. S tím vším mi ovšem pomáhá co-IGL aka Sundej_boty, který v momentech, kdy si nejsem 100% jist a navrhnu 2 možnosti, mi pomůže vybrat tu nejlepší. Jsou případy, kdy i on sám zacalluje náš další pohyb.

A pak zde tedy máme dva zabijáky, Odstřelovače a Zampeeka. Jejich náplň v týmu je velmi prostá – starají se o to, aby kolem nás bylo pěkně čisto, co se nepřátel týče. To ovšem neznamená, že nemají jejich nápady žádnou váhu, každý z nás je vesměs fragger i IGL.

Nyní už k samotné kvalifikaci. Věřili jste si od prvního momentu, že můžete dosáhnout postupu?

Již od samotného počátku TeamNeverMiss, což byl náš původní název týmu, jsme měli jasný cíl a vize. Dostat se mezi ty nejlepší týmy a dokázat, že na to máme. Cesta byla dlouhá a i my jsme si zažili velká zklamání, ať na Grunex turnajích, tak MČR, kde jsme skončili snad 14. Poslední dobou jsme trénovali jak jen jsme mohli, ať na Scrimgroundech, tak "individuálně" na Faceitech. 

Ve kterém z kvalifikačních kol jsi byl nejvíce nervóznější, že se mohl v momentu sen rozplynout?

Celá kvalifikace probíhala v BO4 formátu, tedy až na finále, které bylo BO6. Při takovémto nastavení formátu zde není prostor na špatné hry, pokud tedy tam nehodíte nějakou tu výhru + highkillovku. Právě proto bych řekl, že nekritičtější pro nás bylo kolo druhé, kde jsme postupovali z 8 místa, což jest poslední postupující místo, ovšem s 200 bodovým náskokem.

Co se nervozity týče, tak nervózní jsem byl v průběhu turnaje již od 2. kola, jelikož prostě nechce skončit ve druhém kole. Posléze ani ve třetím, jelikož už jste jen pár krůčků od finále, a nakonec fakt nechcete vypadnout ani ve finále. Již několik hodin před samotným finálem jsem byl hodně nervózní, až jsem se bál, aby to neovlivnilo moje rozhodování ve hře. Samotná nervozita zmizela až poslední hru, kdy jsme si byli 100% jistý, že postupujeme. 

PUBG Contenders League Qualifier

Jaká byla vaše taktika na cestě za úspěchem? Co bylo vaší nejsilnější stránkou?

Naše nejsilnější stránka je "map knowledge", sestava ze tří zabijáků a hlavně týmová chemie / synergie. Nelze říct, na koho spoléháme nejvíce, jelikož fungujeme jako jeden celek. Ačkoliv je jedna část schopna samostatně fungovat bez části druhé a naopak, společně to jde lépe a dosahujeme tak preciznějších výkonů. Ve finále je jasné, kdo byl tahoun a celkové MVP našeho týmu – Sundej_boty (nastřílel 15 killů, největší počet z finále, pozn. redakce) společně s Odstřelovačem.

Liga by údajně měla začít už koncem ledna. Věříš, že dokážete najít zázemí v zahraničí? Nebo si vystačíte s domácím?

Co se týče zázemí, tak nic není jisté. V tuto chvíli se určitě po něčem budeme koukat, ale je nám vesměs jedno, zda-li půjde o zahraniční nebo tuzemskou organizaci. Záleží, co taková organizace bude schopná nám hráčům nabídnout.

Jaká by byla jedna rada, kterou bys vzkázal hráčům, které závěrečný krok za postupem dnes večer čeká?

Nebojte se fightit a zbytečně neumírejte při rotaci. Snažte se hrát s klidem a s rozumem, prostě nedělejte nic z toho, co jsme dělali druhou a třetí hru na Erangelu. Ačkoliv se tedy jedná o našlapanější lobby, je důležité si uvědomit, že i oni mají pouze 100 hp a omezený prostor. 

Díky ti moc za rozhovor a ještě jednou gratuluji! Chtěl bys něco na závěr vzkázat našim čtenářům?

Taktéž děkuji za rozhovor a děkuji za celý tým VIKURVI. Chtěl bych vzkázat velké díky všem těm, kteří nás po celou dobu kvalifikací a i před kvalifikacemi podporovali, doteď podporují a pomáhají nám každý den podávat lepší a lepší výkony. PS: Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích, kde aktivně informujeme o našem dění.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.