Přejít k hlavnímu obsahu

Pokrovac se rozpovídal o svých úspěších, záměrech do budoucna a současném stavu LoR

5. 2. 2020 | 01:23 Legends of Runeterra
V našem dnešním rozhovoru se nám na téma svých aktuálních úspěchů svěřil Mikuláš „Pokrovac“ Dio a podělil se i o informace týkající se nejen profesionální dráhy a záměrů do budoucna, ale i kolem současné situace v LoR. Jak si hra vede zejména oproti své konkurenci, na co se nyní chystá, nebo jaké karty volit pro Expedici?
Pokrovac Elise
Pokrovac Elise

Gratuluji rovnou ke dvěma úspěchům v tak krátké době. Co tě přimělo hitnout Master nejen v Evropě, ale i na americkém serveru?

Zdravím všechny! Ono to úplně u dvou nekončí, chci zvládnout i Asii, a to rovnou od zítřka, kdy na ní začnu pracovat – ideálně do konce týdne. A jaká je moje motivace? Je to nová hra, nová příležitost a konečně mám šanci ukázat sobě a svým fanouškům, že v tu dobu, co o mně nebylo tolik slyšet, jsem se jenom neflákal, ale pracoval na svém rozvoji, což se myslím povedlo. Jsou to zkrátka milníky, které už nikdo nikdy znovu nezvládne. Myslím si, že právě proto to tak funguje a například můj průměr diváku na Twitchi se zečtyřnásobil, za což všem děkuji!

Co od tebe teď můžeme čekat, když už jsi pokořil rovnou dva servery?

Jak jsem už zmínil, cca do konce týdne bych rád dosáhl na ten třetí Master, ale co se vzdálenější budoucnosti týče, tak věřím ve velký esport právě v Runeteře. Samozřejmě je pro mě teď velikou prioritou stream jakožto vrácení té energie zpátky všem lidem, kteří mi fandí a vkládají ji do mě.

Otevřely ti tyto úspěchy nová vrátka? Máš už nějaké nabídky od týmů, třeba i ze zahraničí?

Je to tak, otevřelo to spoustu nových možností, a to jak skrze stream, který jsem kvůli velkému nárůstu zájmu ze zahraničí začal dělat z 90 % anglicky, ale i co se týče týmů. V současnosti mám dvě nabídky, přičemž jedna je v řešení a zítra mi přijde ke kontrole smlouva k té druhé. O víkendu mám ještě další schůzku s týmem Entropiq, takže určitě se je na co těšit. Zároveň mě velmi těší, že čtyři měsíce, kdy jsem na sobě hodně makal a dřel bez jakéhokoliv odříkání a výjimek, nesou svoje ovoce, což mě motivuje se snažit ještě víc.

Neměl bys pro nás nějaké novinky ze světa, jak to vypadá s Legends of Runeterra a esportem?

Ono upřímně samozřejmě nic nevím na 100 %, ale mezi hráči se něco traduje a vzhledem k tomu, že i v Teamfight Tactics bude oficiální esport, a to je vlastně jenom podtitul League of Legends, tak očekávám velké věci. Ale jak říkám, není nic oficiálního, zatím jsme přeci jen v open betě, na což spousta lidí zapomíná. S tím, jak ta hra je dobrá už teď, nesmíme všechno čekat hned.

Jak jsi na tom ty a ostatní karetní hry, Věnuješ se v současnosti ještě něčemu mimo hraní LoR?

Jsem teď plně zaměřený na LoR, ale to neznamená, že se k nevrátím k TFT, pokud bude esport kvalitní. Druhá hra je teď pro mě asi Magic, kde tenhle měsíc plánuji TOP 1200 Mythic a dostat se do kvalifikace na Mythic Championship. V TFT se uvidí co dál až se třetím setem. Co se týče Hearthstone, tak ta hra je naprosto bez perspektivy a dělá všechny kroky jen pro to, aby esport ještě víc zabila – viz přechod na YouTube a směšná čísla z tohoto víkendu. Jednou jsem turnaj zkontroloval a koukalo se necelých 2 tisíce lidí. Jinak nevím, HS jde už naprosto mimo můj obzor a dokud nebude kvalitní esport, tak se rozhodně nemám v plánu vracet.

Pokrovac Elise / Darius

Jak to máš teď se streamováním? Pojedeš jen v angličtině, nebo budou stále i české streamy?

Jak jsem už zmiňoval, je velký zájem ze zahraničí a navíc to teď velmi pravděpodobně vypadá na to, že budu součástí prvního lucemburského profesionálního týmu, kde jednou z podmínek jsou anglické streamy. Na nějakou dobu to asi bude stopka českým streamům, ale budu se snažit, stejně jako teď, tak i nadále česky odpovídat a dělat speciální akce pro svoji českou základnu, která mi dává neskutečný support. Teď k tomu Masteru, abych to zvládl, mi psalo do zpráv víc lidí než u HGG, a to je co říct – vůbec jsem to nečekal a jsem za to velice vděčný.

Mimo kompetitivní hraní, co říkáš na Expedice? Máš nějaké tipy, nebo čemu se naopak vyvarovat?

Expedice je prostě vylepšená aréna z Hearthstone. Co se týče gameplaye, tak doporučuji jako hlavní classu Demacii, protože má bezvadnou křivku a hodně value. Zároveň doporučuji se vyhnout deckům, jako je Ezreal, Heimerdinger, Vladimir a podobně – prostě té horší polovině šampionů a stavění decků okolo nich.

Co si myslíš o systému odměn v LoR v porovnání s jinými hrami? Měl by ještě Riot něco poladit?

Je naprosto super, jak je to vymyšlené. Není to pay to win a ani pay to play, takže já jsem mega spokojený. Navíc to drží metu stále čerstvou, protože lidé stále chtějí zkoušet nové decky, na které doteď neměli "kartáče"!

Štítky: pokrovac