Přejít k hlavnímu obsahu

Preview: Co očekáváme od play-off FORTUNA COOL ligy v CS:GO?

30. 5. 2019 | 20:10 Counter-Strike 2
Již tento víkend vyvrcholí jarní sezóna nejprestižnější dlouhodobé soutěže na CZ/SK scéně! Na LAN finále FORTUNA COOL liga vyrážejí čtyři nejúspěšnější celky ze základní části, jak bude podle nás jejich klání probíhat?
CineStar Anděl, místo konání FORTUNA COOL liga finals
CineStar Anděl, místo konání FORTUNA COOL liga finals

Přesně před dvěma týdny skončila základní část FORTUNA COOL ligy v CS:GO a tento víkend přijde na řadu samotné play-off, které se už tradičně odehraje celé offline, tentokrát v multikinu CineStar na pražském Andělu. Na místo přijedou Brute.gg, Dark Tigers, eXtatus a XDDDDDD, na místě tedy nebude chybět domácí elita a to dělá spolu s unikátním místem konání z FORTUNA COOL liga finals opravdu zajímavou akci. Co od souboje o nádherné prize money a obří porci MČR bodů očekáváme?

Prize pool:

  • 1. místo: 55 000 Kč + 1000 MČR bodů
  • 2. místo: 35 000 Kč + 600 MČR bodů
  • 3. až 4. místo: 10 000 Kč + 360 MČR bodů
FORTUNA COOL liga finals
V prvním semifinále na sebe narazí vítěz skupinové části Brute.gg a Dark Tigers a utkání očekáváme opravdu vyrovnané. Brute se sice ve skupinách ukázali v lepším světle než DTG, to ale z jejich střetu rozhodně nedělá jednostrannou záležitost. I přes to ale věříme o trochu více právě Brute, kteří by dle nás měli vyhrát 2:1. V druhém semifinále, ve kterém se utkají XDDDDDD a eXtatus, to už podle nás moc napínavé nebude. Ano, XDDDDDD ve skupinách ukázali, že hrát opravdu umí, jako mix ale mají na LANce proti sehranému týmu opravdu malé šance. Do Prahy navíc přijedou ve velmi rozdílné sestavě a eXtatus by tedy měli dosáhnout na relativně jednoduché vítězství 2:0.
 
Pokud se naše tipy pro semifinále ukážou jako správné, do grandfinále, jenž se poprvé v historii COOL ligy odehraje formátem BO5, postoupí Brute.gg a eXtatus. Jejich souboj očekáváme docela vyrovnaný, jako favorit do něj ale půjdou Brute. A na pěti mapách tuto roli nejspíš také potvrdí. Stát se ale může cokoliv a jisté samozřejmě vůbec není ani to, že to do grandfinále dotáhnou právě tyto dva celky. Ať už to ale dopadne jakkoliv, LAN finále FORTUNA COOL ligy bude nepochybně náramná podívaná, která bude přímo na místě navíc posilněna obří projekcí. Chybět samozřejmě nebudou ani nejlepší domácí komentátoři a analytici, tak si nezapomeňte na akci pořídit lístky!
 
Expertní tým pro FORTUNA COOL liga finals v CS:GO:
  • Komentátoři: DeeThaneLelek Shadye
  • Analyst desk: Bananides (moderátor), blade KAPARZO
Štítky: COOL liga
miluju videohry a hlavně ligu legend