Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer blade či hvězdy v Projektu F a Universe: Kdo si v létě podmaní 2. Tipsport COOL ligu?

11. 8. 2020 | 14:20 Counter-Strike 2
2. Tipsport COOL liga na jaře nabízela parádní show především od týmů BRUTE a Sampi. Po jejich postupu, společně s eEriness MARVO, jsme však i tady přivítaly zajímavé přírůstky. Start letní soutěže je za rohem, tak si pojďme představit ty, kdo bude aspirovat o postup výše. Poprvé v historii totiž budou ligy fungovat i meziročně!
2. Tipsport COOL liga
2. Tipsport COOL liga

Favorit číslo jedna je jasný

Do 2. Tipsport COOL ligy propadly tři týmy, všechny ale představí zbrusu nové složení, kde zůstali vždy jen kapitáni. Nejžhavějším želízkem v ohni je však tým, který pro start soutěže bude hrát pod označením Projekt F. Tým v čele se zkušeným IGL leckrem a s dalšími hvězdnými hráči jako AJTT nebo capseN má jen ty nejvyšší ambice, avšak kvůli vzniku až v polovině roku musí začít od píky. Vhod mu tak přišel dodatečný Last Call po dvou propadlých slotech. Pro doplnění – do ligy sice jsou vpuštěny pouze týmy hrající pod organizací, avšak Projektu F byla udělena výjimka, protože nám byly předloženy veškeré materiály o tom, že v průběhu základní části bude vše oficiálně komunikováno a nyní se čeká pouze na formality. V průběhu ligy tak můžete čekat přejmenování.

Kdo se bude snažit o návrat?

Universe, Team Gravity, BloodyDevils. Tohle trio zvládlo jarní sezónu 1. ligy nejhůře a v nových sestavách se bude snažit o postup zpátky. Nejlépe z těchto týmů vypadá nová sestava Universe, v jejímž čele je nadále rpg, který se nyní obklopil jmény jako Dev7l nebo uZman. Pokud to bude šlapat, tak jde na papíře o druhý nejlepší tým soutěže. Jako další tu máme BloodyDevils, kam Kokaina přivítal čtyři nepříliš známé hráče a důležité hlavně to, aby kluci spolu vydrželi – na rozdíl od jara – hezky pospolu. Team Gravity v čele s Kaparzem také skrývá několik neznámých tváří, kterým zkušený kapitán rád dává šanci. Z pětice však můžete znát Dockstara (dříve BDS) a Matyse, jenž na jaře hrál pod přezdívkou misma. Také tady se ale těžko odhaduje, jak na tom budou.

uZman

Známý streamer nemůže chybět

Liga bude okořeněná také o jednu známou osobnost, jež v minulosti patřila mezi domácí špičku, ale poslední roky se věnuje hlavně streamování. Blade, nebo bladeito, chcete-li, se přidal k týmu RAMS Academy, který prošel z 3. Tipsport COOL ligy a následně prošel menší obměnou. Kromě blade však do týmu přišel například i dreez, který patří k možným nadějím domácí scény a nyní bude mít velkou šanci se ukázat. Velkou výhodou sestavy, jenž přešla pod ValueSkins, je fakt, že minimálně většina týmu se zdá opravdu dlouho a chemie bude fungovat. Je však otázkou, jestli tento základ v kombinaci se srdíčkem, které blade a spol. často do hry dávají, může stačit.

S kým se také musí počítat

Zapomínat se nemůže ani na tým DEFEATERS, který na jaře nezvládl finiš základní části a místo boje o postup si zahrál baráž o udržení, kde však zvítězil. I tady však mezi sezónami došlo k výrazným změnám a dá se tak říci, že liga bude vlastně úplně jiná, než v jarním vydání. Nejdůležitějším setrváním je přítomnost heikkoLa, který individuálně patřil ke špičce soutěže. V týmu zůstal také Tomyo a ze tří akvizic je nejzajímavější příchod Adejise, jenž bude vykonávat roli in-game leadera. Například bestch má navíc z jara zkušenosti z hostování v nejvyšší lize, takže i když to tak na papíře nemusí zprvu vypadat, tak na DEFEATERS se v boji o špičku nesmí zapomínat.

blade

... a ti ostatní, řekněme outsideři

Šest týmů za námi, a tak zbývají poslední dva. Možná největším otazníkem celého složení by mohla být sestava Online Vision Gaming, která vložila nejvíce úsilí do 3. ligy a nyní bude muset ukázat, jestli je připravena na vyšší level. V sestavě vedené Kadimem nefigurují žádná proslulá jména, o to více může jít ale potenciálně o černého koně. Osmičku účastníků uzavírá výběr Gifted Gaming, jenž spolu s Projektem F postoupil z Last Callu. Jediná ryze slovenská sestava obsahuje hráče jako OxidE, FluxX nebo Abdel, kteří už se leckde ukázali a čistě dle individualit by nemusely hrát druhé housle. Nejdůležitější tady zřejmě bude, aby tým vydržel pospolu.

2. Tipsport COOL liga startuje prvními dvěma koly v úterý 11. srpna, oproti jarní sezóně však bez přítomnosti oficiálního streamu. Naproti tomu však budou všem hráčům povoleny přenosy na jejich vlastních kanálech, takže o své oblíbené hráče v plném rozsahu nepřijdete. Minimálně u bladea se tak jistě dočkáte velké show!

Universe Česká republika rpg Ázerbajdžán t0rick Česká republika Dev7l Slovensko creze Slovensko uZman
Team Gravity Česká republika KAPARZO Česká republika DOCKSTAR Česká republika Shrubby Slovensko MATYS Slovensko St0rmy
BloodyDevils Česká republika Kokaina Česká republika LeRyVe Česká republika Aralio Česká republika dexeden Česká republika Sp1Ke
ValueSkins Česká republika bladeito Česká republika Exp0 Česká republika Chlebyn Česká republika dreez Slovensko fino
Projekt F Česká republika leckr Česká republika daxen Česká republika AJTT Česká republika capseN Česká republika HONES
DEFEATERS Slovensko heikkoL Česká republika Tomyo Slovensko Adejis Slovensko bestch Slovensko SAMONy
Gifted Gaming Slovensko Abdel Slovensko OxidE Slovensko CABYEE Slovensko NugeT Slovensko FluxX
Online Vision Česká republika Kadim Česká republika TDH1 Česká republika Twen Česká republika Vooca Česká republika Suci
2. Tipsport COOL liga
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.