Přejít k hlavnímu obsahu

Preview MČR v Counter-Strike: GO – skupina A

6. 11. 2018 | 23:02 Counter-Strike 2
Datum 9. až 11. listopadu se blíží a to znamená jediné, spolu s ním se blíží i vyvrcholení celoročního snažení všech CS:GO hráčů v České republice a na Slovensku. Všemožné detaily i informace již znáte, nyní se však pojďme podívat na to možná nejdůležitější, a to soupisky jednotlivých týmů, nejprve ze skupiny A.
MČR 2018 – CS:GO
MČR 2018 – CS:GO

Na brněnské finále letos premiérově postoupilo 10 předních domácích týmů, mezi kterými nechybí ani obhájci titulu, nově hájící barvy Gunrunners. Všichni účastníci byli rozlosování do dvou skupin, které si můžete prohlédnout na obrázku níže, odkud po čtyřech vzájemných BO1 zápasech postoupí vždy nejlepší tým do semifinále a na další dva bude ještě první den turnaj čekat večerní čtvrtfinále. Pojďme si nyní společně představit složení skupiny A.

Harmonogram turnaje:

  • Pátek 9. listopadu:
    10:00 – 1. kolo skupiny, vybraný zápas na 2. streamu
    11:15 – 2. kolo skupiny, vybraný zápas na hl. streamu + stage
    12:30 – 3. kolo skupiny, vybraný zápas na 2. streamu
    14:00 – 4. kolo skupiny, vybraný zápas na hl. streamu + stage
    15:30 – 5. kolo skupiny, vybraný zápas na 2. streamu
    17:00 – 1. čtvrtfinále na hl. streamu + stage
    20:00 – 2. čtvrtfinále na hl. streamu + stage
     
  • Sobota 10. listopadu:
    13:00 – 1. semifinále na hl. streamu + stage
    20:00 – 2. semifinále na hl. streamu + stage
     
  • Neděle 11. listopadu:
    11:00 – Zápas o 3. místo na 2. streamu
    15:30 – Grandfinále na hl. streamu + stage
MČR 2018 – CS:GO
Team Gravity

 Česká republika David 'KAPARZO' Lacina
 Slovensko René 'fazen' Szíjjártó
 Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
 Česká republika Jan 'hones' Urválek
 Česká republika Luboš 'Tusi' Tusjak

 Česká republika Zdeněk 'Pagi' Pago

Postup: Jarní sklizeň

Poslední umístění:

  • 5.-6. místo: MSR 2018
  • 7. místo: 1. COOL liga

Team Gravity se na letošní MČR probojoval jako první ze všech týmů již na jaře, bohužel tehdejší sestava prošla nutnými změnami a nyní v ní zůstal pouze KAPARZO a fazen. V létě Gravity posílili o Crazyyho s honesem, před nedávnem po menším dramatu přišel také Tusi z Dark Tigers, mimo jiné nejmladší účastník MČR v CS:GO. Pro všechny vyjma kapitána půjde o premiérovou účast na MČR, naopak KAPARZO se v bojích o medaile ukáže již pošesté. Tým se po příchodu Tusiho připravoval na bootcampu, který by měl být podstatnou součástí potenciálního úspěchu, vzhledem k tomu, že se na podzim týmu příliš nedařilo. Papírově patří Gravity do střední třídy skupiny A a očekává se od nich ostrý boj o postup do čtvrtfinále. Jestli mají na více nebo ani na to, to ukáže až sobota.

ECLOT.LYNX

 Slovensko Alex 'wap0' Kľučka
 Slovensko Juraj 'kutnass' Kútny
 Slovensko Tomáš 'zyored' Cvaniga
 Česká republika Jakub 'DKN' Černý
 Slovensko Tomáš 'LEXONNE' Macuška

Postup: 1. místo v MČR klas.

Poslední umístění:

  • 2. místo: 2. COOL liga
  • 4. místo: MSR 2018

Jádro bývalé Pyctophobie bylo na čele MČR klasifikace od začátku sezóny, poctivé sbírání bodů wap0 a spol. podtrhli triumfem na jarních Y-Games. V létě se původnímu složení podařilo vyhrát ligu ESEA Open, ihned poté se však kvůli neshodám tým rozpadl a kapitán musel na podzim skládat vše od začátku. Díky jistotě postupu na MČR se mu však podařilo dát dohromady slušnou sestavu, se kterou bude společně s kutnassem chtít zapomenout na loňské poslední místo bez jediné výhry. Na papíře nemusí sestava vypadat extra silně, ale až na LEXONNEho jde o hráče, kteří již na MČR bojovali a o žádné zelenáče nejde. ECLOT navíc bude sedět bo1 formát ve skupinové fázi a vzhledem k slibným výkonům z MSR by mohlo jít o jednoho z černých koňů, minimálně pro úvod turnaje.

Team Brute XPG

 Česká republika Michal 'leckr' Kadlíček
 Česká republika Marek 'kinzo' Bílek
 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
 Česká republika Zdeněk 'daxen' Dušek
 Slovensko Martin 'MAXX' Smolár

 Slovensko Matej 'forji' Kmiť

Postup: 2. místo v MČR klas.

Poslední umístění:

  • 2. místo: 1. COOL liga
  • 3. místo: Tiger Masters
  • 5.-6. místo: MSR 2018

Jestli má skupina A nějakého favorita, je to Team Brute XPG, kterého stejně hodnotí i kurzy u Chance. Parta v čele s leckrem se v létě málem rozpadla, ale opět se dala dohromady do původního složení a krátká pauza přináší své ovoce. Hráči si na serveru rozumí a výkony fungují po individuální i týmové stránce. Své dovednosti hráči Brute po nepovedeném Mistrovství Slovenska prokázali zejména na následujících dvou offline akcích. Na Tiger Masters dokázali jako první tým sebrat Gunrunners v offline prostředí mapu, stejného soupeře potrápili i na LAN finále 1. FORTUNA COOL ligy, kde na dvou těsných mapách padli. Údajně takřka všechny hráče před akcí skolila nemoc, i tak by ale mělo jít o elitní tým celého MČR, u kterého se nepočítá s ničím jiným než s postupem ze skupiny.

eSuba

 Slovensko Ľuboš 'HenkkyG' Ilko
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Česká republika Max 'SHOCK' Kvapil
 Česká republika Dominik 'Fraged' Herz
 Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba

 Slovensko Tomáš 'benq1' Masaryk

Postup: 3. místo v MČR klas.

Poslední umístění:

  • 2. místo: MSR 2018
  • 4. místo: Tiger Masters
  • 5. místo: 1. COOL liga

eSuba je pojem, který však už dlouhých pět let čeká na mistrovský Counter-Strike titul. Loni zlaté medaili nebyla parta s benq1m v zádech vůbec daleko a úderné duo Pechyn, HenkkyG v sestavě nechybí ani letos. Aktuální sestava vznikala všelijak, kdy nejprve hráči postupně eSubu opustili, aby se pak se ZEDKEM jako novým in-game leaderem vrátili, dá se tak označit za staronovou. Podzimní výsledky eSuby byly jako na horské dráze – nejprve přišlo parádní stříbro z MSR, následované neúspěšnou kvalifikací na LAN finále COOL ligy a dvěma porážkami na Tiger Masters. eSuba by se dala označit za nevyzpytatelnou, dokáže hrát vyrovnaně s lepšími, ale často ztrácet s horšími, což by je při BO1 formátu mohlo mrzet. I tak je ale v týmu potenciál a neočekává se zklamání již ve skupinách.

eEriness E-BLUE

 Slovensko Róbert 'mgnt' Zemko
 Slovensko Tomáš 'SySTeM' Zemko
 Slovensko Denis 'kilas' Trinh Dac
 Slovensko Adam 'fEEwE' Bajnoci
 Slovensko Patrik 'c1so' Císar

Postup: 5. místo v MČR klas.

Poslední umístění:

  • 8. místo: 1. COOL liga
  • 8. místo: MSR 2018

Pokud má republikové mistrovství nějakého outsidera, je to právě jediná ryze slovenská sestava na MČR, tým eEriness. Jádro vyznačující se stabilním složením spolu působí od roku 2016, do letoška jako NineLives, posledními přírůstky byli začátkem roku fEEwE a c1so. V létě s týmem krátce hrál cLouRr, slovenská pětka se však vrátila do plného složení. eEriness platí za stálici domácí scény, která však nedokáže potrápit ty nejlepší. Odrazem tohoto faktu jsou i poslední umístění – v základní části 1. FORTUNA COOL lize nevyhráli jedinou BO2 sérii a na MSR těsně nestačili na 3V a následně ECLOT. I tak by na našlapaném turnaji chtěli kluci konkurenci potrápit, nikdo od nich moc očekávat nebude a skrze trénink na bootcampu dají do přípravy na svou premiérovou účast na MČR jistě maximum.

MČR 2018
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.