Přejít k hlavnímu obsahu

Preview MČR v Counter-Strike: GO – skupina B

7. 11. 2018 | 18:13 Counter-Strike 2
Datum MČR a jeho harmonogram všichni znáte, stejně jako všechny účastníky. Kompletní sestavy jste si minule představili pro skupinu A, nyní teda přichází na řadě druhá v čele s největším favoritem turnaje o korunu CS:GO krále.
MČR 2018 – CS:GO
MČR 2018 – CS:GO

Na brněnské finále letos premiérově postoupilo 10 předních domácích týmů, mezi kterými nechybí ani obhájci titulu, nově hájící barvy Gunrunners. Všichni účastníci byli rozlosování do dvou skupin, které si můžete prohlédnout na obrázku níže, odkud po čtyřech vzájemných BO1 zápasech postoupí vždy nejlepší tým do semifinále a na další dva bude ještě první den turnaj čekat večerní čtvrtfinále. Po áčku si pojďme si nyní představit složení skupiny B.

Harmonogram turnaje:

  • Pátek 9. listopadu:
    10:00 – 1. kolo skupiny, vybraný zápas na 2. streamu
    11:15 – 2. kolo skupiny, vybraný zápas na hl. streamu + stage
    12:30 – 3. kolo skupiny, vybraný zápas na 2. streamu
    14:00 – 4. kolo skupiny, vybraný zápas na hl. streamu + stage
    15:30 – 5. kolo skupiny, vybraný zápas na 2. streamu
    17:00 – 1. čtvrtfinále na hl. streamu + stage
    20:00 – 2. čtvrtfinále na hl. streamu + stage
     
  • Sobota 10. listopadu:
    13:00 – 1. semifinále na hl. streamu + stage
    20:00 – 2. semifinále na hl. streamu + stage
     
  • Neděle 11. listopadu:
    11:00 – Zápas o 3. místo na 2. streamu
    15:30 – Grandfinále na hl. streamu + stage
MČR 2018 – CS:GO
VENI VIDI VICI

 Slovensko Tomáš 'teCkoO' Koširer
 Slovensko Dávid 'garzeN' Hrušovský
 Slovensko Matúš 'uZman' Rechtorovič
 Česká republika Matěj 'Ffeiht' Žádník
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský

 Slovensko ​​​​​​Blažej 'Bajo' Madaj

Postup: Letní sklizeň

Poslední umístění:

  • 2. místo: Tiger Masters
  • 3. místo: MSR 2018

Když začátkem roku bývalý kouč eXtatus teCkoO spoluzaložil novou organizaci, nikdo moc nevěděl, co může čekat. Svou první sestavu dal dohromady z hráčů, kteří se nikde dlouho neudrželi nebo byli aktuálně bez angažmá. garzeN, jedna z komet letošní sezóny, uZman, nebo poslední posila AJTT tak zažijí na MČR svou premiéru. Směsice opravdu zajímavých hráčů překvapivě fungovala již od svého začátku a výkony VENI VIDI VICI jsou po celou sezónu opravdu vyrovnané. Po příchodu thieffa (Ffeiht) a následně AJTTa se týmu podařilo na podzim zaznamenat zajímavé výsledky a vzhledem k předváděným výkonům se s touhle partou v Brně bude muset počítat. V těžké skupině by se tým měl poprat o postup, Gunrunners je opravdu velký oříšek, ale minimálně čtvrtfinále by 3V utéct nemělo.

Trust.Universe

 Česká republika Patrik 'Lastík' Ptáček
 Česká republika Lukáš 'Levi' Bouřa
 Slovensko Lukáš 'lucasp' Pócsik
 Česká republika Tomáš 'Mix' Bilík
 Česká republika Adam 'NEOFRAG' Zouhar

 Slovensko Juraj 'pluginn' Valíček

Postup: Podzimní sklizeň

Poslední umístění:

  • 3.-4. místo: 1. COOL liga

Universe platí za jednu z největších stálic domácí scény, většina hráčů s koučem se znají od poloviny loňského roku a jádro týmu právě na loňských Y-Games prorazilo na scénu. V průběhu času si sice tým prošel nešťastnými období, ale stavět má opravdu na čem. V létě sice přišli o svého tahouna The eLiVe, lepší náhradu si však přát nemohli. NEOFRAG v současnosti platí za jednoho z nejtalentovanějších českých hráčů, což nedávno potvrdil jako host Teamu Brute na polské lance Polbit Arena, kde se stal MVP celého turnaje. Trust.Universe jsme nemohli vidět na Tiger Masters ani MSR, díky čemuž mohou skrývat tajemství své připravenosti. Na LAN finále 1. FORTUNA COOL ligy se jim sice nepodařilo postoupit do finále, stále však jde o jeden z nejlépe hodnocených týmů MČR.

Gunrunners.AOC

 Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
 Česká republika Partik 'DEV7L' Stuchlík
 Slovensko Dávid 'frozen' Čerňanský
 Česká republika Karel 'fredi' Královec
 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith

 Slovensko Michal 'KETUBOR' Csontoš

Postup: 4. místo v MČR klas.

Poslední umístění:

  • 1. místo: MSR 2018
  • 1. místo: Tiger Masters
  • 1. místo: 1. COOL liga

Tři obhájci titulu a útočníci na čtvrtý titul mistrů ČR v řadě, což by pro 16letého frozena byl opravdu nesmazatelný zápis. Gunrunners si od loňského dubna prožili krásný rok hraní na plný úvazek v barvách eXtatus, obě strany se však rozešly a spolu s přechodem do Majestic Lions přišly také dvě letní změny. S týmem se rozloučil ZEDKO a MonttY přešel do stavu inactive. Posily se však týmu podařily vybrat na jedničku. The eLiVe si s týmem před dovršením 16 let frozena již zahrál, fredi dlouhodobě patří za jednoho z nejlepších hráčů, což dokazuje i nyní v barvách Gunrunners, kam tato parta po suverénním triumfu na MSR zamířila. Zlaté medaile přišly na Tiger Masters, kde jim Brute jako první sebrali mapu, i z 1. FORTUNA COOL ligy. Prodlouží sérii i v Brně tím nejcennějším zlatem?

ROG.eXtatus

 Slovensko Peter 'wEAMO' Rauch
 Slovensko Milan 'RKO' Kohút
 Slovensko Lukáš 'luko' Hrabčík
 Česká republika Dominik 'blogg1s' Janita
 Česká republika Dominik 'desty' Černý

 Slovensko Jozef 'd0di' Kiss

Postup: Last Call

Poslední umístění:

  • 3. místo: 2. COOL liga
  • 9.-12. místo: MSR 2018

Organizace obhájců titulu, avšak ve zcele jiné éře. Po ukončení spolupráce s Alzou si ROG.eXtatus prošel obdobím temna a až na podzim se díky novému partnerství pomalu začal vracet na scénu. Jako jeden z nových týmů naverboval sestavu do té doby známou jako top3, které velí kouč d0di. Ten dal dohromady trio hráčů, se kterými loni v barvách Majestic Lions vybojoval bronzové medaile, wEAMO a luko dokonce získali překvapivé stříbro o rok dříve. Při vzniku této sestavy v létě, kdy luko opustil eSubu nebo blogg1s Gravity, byly od dnešních eXtatus zajímavá očekávání, která však časem pohasla. Naděje této sestavy nevzplanuly ani na MSR či ve 2. FORTUNA COOL liga, načež následoval tvrdý bootcamp. A již těžká základní skupina MČR ukáže, jestli na to kluci mají nebo ne.

FerrariPeek

 Česká republika Matěj 'twist' Petráš
 Slovensko Peter 'naturaL' Turčan
 Slovensko Erik 'ecko' Koširer
 Slovensko Martin 'creZe' Bagala
 Česká republika Michael 'mikigoalie' Buzek

 Slovensko Juraj 'Morlet' Čelko

Postup: Last Call

Poslední umístění:

  • 3.-4. místo: 1. COOL liga

Jestli má turnaj o titul českého mistra nějakou neznámou, je to právě tato smečka. V závěru úspěšné kvalifikace na LAN finále 1. FORTUNA COOL ligy se kapitán twist spojil s hráči okolo zkušeného ecka, čímž vznikla vskutku unikátní sestava, která pro sebe na poslední možnou chvíli uzmula postup na MČR. Jako nevyzpytatelný mix si FerrariPeek nevedl na COOL Finals vůbec špatně ani proti Gunrunners, proti kterým sice padl na dvou mapách, ale prezentoval se zajímavou hrou v čele s kvalitním střelci twistem či naturaLem, jedním z nejlepších hráčů předloňského MČR. Na přípravu vstříc vrcholu sezóny však zbyl pouze další týden, tudíž bude zajímavé sledovat, do jaké míry se FerrariPeek dokáže připravit a ve skupině bez outsidera následně překvapit konkurenci díky BO1 formátu.

MČR 2018
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.