Přejít k hlavnímu obsahu

První víkend roku patřil sparťanům! Emerickson i Caster jsou ve FIFĚ 21 poprvé neporažení

4. 1. 2021 | 09:57 EA SPORTS FC 24
Když se nehrají turnaje, tak cíl každého kompetitivního FIFA hráče je týden co týden stejný – Weekend League. Cílem ve třiceti zápasech je nasbírat co nejméně proher, ti nejlepší pak útočí na skóre 30 ku 0.
Sparta eSports
Sparta eSports

Čas od času se alespoň jednou za měsíc někdo z českých hráčů v TOP 100 víkendového žebříčků mihne, poslední dobou ale ani skóre 30-0 na tuhle kýženou metu nestačí. Samotná neporazitelnost je ale cílem všech předních hráčů nejen domácí scény. V minulosti se jednou už i povedlo, že 30-0 ukopali hned čtyři různí hráči za jeden víkend. Ten první v roce 2021 však patřil čistě hráčům esportových divizí pražských fotbalových klubů.

Začneme úspěchy AC Sparty Praha, z níž na závěr minulého roku zaznamenal svůj osobní rekord Jan 'TheJohny' Hradil, který je mnohdy podceňovaný, ale poslední dobou opět ukazuje, že se s ním stále musí počítat. Tentokrát však ale zazářili dva hráči, od kterých se to očekává o něco více. Své první čisté skóre si v aktuálním ročníku fotbalového simulátoru FIFA vystříleli Jan 'Emerickson' Krupička a Martin 'Caster' Štěpán. Oblíbený streamer Emerickson celý průběh "víkendovky" poctivě odvysílal a v jeden moment byl druhým nejsledovanějším FIFA streamem na světě. Caster pro změnu tohoto skóre dosáhl již popáté ve své kariéře. Fanouškům Sparty nezbývá než doufat, že se brzy zadaří také Jakubu 'JamesBony28' Němcovi, kterému to v nové FIFĚ 21 zatím příliš nelepí.

Duo sparťanů však doplňuje další český hráč, pro kterého jde o první 30-0 v životě. Matěj 'M4TK0' Dunka z Bohemians Praha 1905 po postupu do čtvrtfinále naší FIFA COOL ligy potvrzuje formu i nadále a v momentě publikace tohoto článku je na tom z tria českých hráčů vůbec nejlépe. Ve chvíli dohrání se nacházel na 28. místě a aktuálně je na 37. pozici mezi PS4 hráči z celého světa. Emericksonovi patří 72. příčka, Caster je na 126. místě.

Zdroj: futwiz.com
Štítky: Sparta esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.