Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG Mobile má nejlépe rozvinutý mobilní esport, tvrdí Sensi2k

24. 4. 2021 | 20:30 PUBG Mobile
V tomto interview vítáme Josefa "Sensi2k" Dršku, manažera PUBG mobile sekce týmu Entropiq, která je jednou z nejlepších PUBG Mobile týmů na česko-slovensk éscéně a hořkým aspirantem na výhru Realme PUBG Mobile Ligy.
Entropiq PUBG Mobile squad
Entropiq PUBG Mobile squad
Zdroj: Sensi2k

Proč PUBG Mobile stále patří mezi esportové tituly, kterým se pořád oplatí věnovat pozornost?

PUBG Mobile má dle mého nejlépe rozvinutý esport ze všech čistě mobilních titulů. Jen pro rok 2021 je celosvětový prize pool 14 000 000 dolarů a Čína, která má svoji vlastní verzi PUBG Mobile, má dalších 30 milionů.

Jak vznikla vaše aktuální sestava a jak jste se dostali do Entropiqu?

Vznik týmu byl postavený z party přátel. Hned od začátku jsme v týmu byli já, náš IGL Dael a náš nejmladší hráč Starky, který s námi hrál přes rok a byl chvíli mimo tým, protože nemohl hrát oficiální PUBGM turnaje, které jsou od 16 let. O vstup do Entropiqu jsme se snažili už během první CZ/SK ligy, ale domnívám se, že v té době do Entropiqu psalo hodně týmu, protože jsme dlouho čekali na oficiální rozhodnutí. V té době by to ale asi stejně nedopadlo. Neměli jsme absolutně jak dokázat, že jsme nejlepší. Měli ale o nás zájem i jiné organizace, a my se rozhodli pro Inside Games, kterou jsme reprezentovali ve dvou CZ/SK ligách a zimním splitu PMCO. Entropiq jsme znovu kontaktovali někdy v listopadu, když nám skončila smlouva v IG. To už se nám se vší vážností začal věnovat Mozilla, který v nás asi viděl potenciál, a tak jsem si plácli.

Jak se Entropiq stará o vaši PUBG Mobile sekci?

V Entropiqu jsme rozhodně spokojeni. Hned ze začátku Entropiq poskytl hráčům, kteří měli slabší telefony, zařízení nová. Máme také skvělého coache, a to nám velmi pomáhá. Ve zkratce se Entropiq stará o vše okolo a my se můžeme soustředit jen na naše zlepšení.

Jakých turnajů se vaše sekce zúčastňuje?

Jsme trojnásobní PMCO finalisté, díky čemuž máme invite i do podzimního PMCO. Momentálně hrajeme další sezónu kvalifikace na ESL Mobile Open, kam se probojuje jen 16 týmů z našeho regionu. V neposlední řadě plánujeme obhájit pozici jedničky v CZ/SK lize.

Co považujete za váš největší úspěch?

Ten teprve přijde na podzimním PMCO. Ale pokud bych měl přeci jen nějaký říct, určitě to bude to, že jsme dokázali v našich dvou zemích poskládat tým, který dokáže konkurovat evropské špičce.

Co se domácí scény týče, minulé léto jste se stali vítězi TP-Link PUBG Mobile Ligy, kde vás nasledovali BRUTE, či BloodyDevils, v poslední realme PUBG Mobile Lize jste také v kvalifikaci dominovali. Jak berete domácí scénu? Obáváte se některých soupeřů?

Nám se CZ/SK lobby hraje hůř než evropské. Máme pocit, že hrajeme s obrovským terčem na zádech, který chce každý trefit. Také chceme obhájit první místo, určitě kvůli tomu pociťujeme tlak, který prostě v jiných turnajích nemáme, a to může být svazující. Ale i na tom v Entropiqu pracujeme. CZ/SK scéna se opět posunula, pokud to srovnám s první ligou, týmy už nehrají takový ten typický public styl. Hrají více okolo zóny, což nám neumožňuje kontrolovat své spoty na takové úrovni, jako pár měsíců zpátky. Je vidět, že týmy hrají různé evropské scrimy a odnáší si z nich cenné zkušenosti.

Entropiq PUBG M squad
Entropiq PUBG M squad
Zdroj: Entropiq web page

Který z domácích soupeřů by vás mohl zdolat?

Jsem přesvědčen, že naší největší konkurenci budou WAV, Team Kingsman, 7up a BRUTE.

A který soupeř by mohl překvapit?

Překvapit můžou Vigorous.

Jaký je největší rozdíl mezi PUBG Mobile a jeho původní, PC verzi?

Největší rozdíl je samozřejmě ten, že PUBGM se hraje na telefonech a původní PUBG na počítačích. Když se na to podívám z pohledu hry, PC verze má esport vytvořený v módu FPP, který je více ofenzivní. PUBG Mobile esport se celý točí okolo TPP, který je defenzivnější.

Jak probíhá tréninkový proces v Entropiqu?

Obvykle máme pětkrát až šestkrát týdně dny, kdy hrajeme scrimy nebo turnaje. Několikrát týdně máme meeting s trenérem, kde rozebíráme předešlé hry. Jeden den v týdnu se snažím aby kluci měli day off a odpočinuli si.

Jaká chemie panuje mezi hráči?

Jelikož spolu hrají už více než rok, tak už jsou na sebe zvyklí. Ví co jeden od druhého čekat a tím, že s námi začal hrát Starky, jsme ve složení, se kterým jsme vyhráli obě CZ/SK ligy.

Proč je právě váš tým dominantní na domácí, případně zahraničí scéně? Co nejvíce týmům u nás chybí?

Jak jsem již zmiňoval, kluci spolu hrají poměrně dlouho, a tak vědí, co mohou jeden od druhého čekat. Určitě máme stále největší motivaci na tuzemské scéně. Díky Entropiqu a našemu trenérovi se snažíme budovat profesionálnější přístup k tréninku, a věcem s tím související, což některým týmům chybí. Oproti týmům v Evropě máme určitě výhodu v komunikaci, protože ve hře mluvíme naším rodným jazykem. Máme díky tomu lepší synergii, což je výhodou oproti týmům, které mají každého hráče z jiné země.

Co bys na závěr vzkázal ostatním, více casual hráčům?

Hrejte realme ligu, sledujte Entropiq na sociálních sítích a sledujte streamy naší PUBG Mobile sekce, které vám při začátcích v turnajích můžou velmi pomoci.

Štítky: Entropiq, Sensi2k