Přejít k hlavnímu obsahu

Reklama na sex zdarma narušila finále Mythic Invitationalu

17. 9. 2020 | 09:00 Magic: The Gathering Arena
Jak lze vývojářům Magic: The Gathering Arena nejlépe ukázat, že do hry je zkrátka nutné přidat spectator mode? Třeba tak, že jeho absence způsobí obří trapas. A k tomu ještě na finále Mythic Invitational!
MTG: Arena
MTG: Arena

Tento turnaj patří k těm největším v celém světě Magicu, což dokazuje třeba už to, že jeho vítěz si přijde na čtvrt milionu dolarů. Vzhledem k letošní nepříjemné situaci ohledně pandemie covid-19 se ale nemohl odehrát tak, jak bylo v plánu, a z klasické papírové verze se tak přesunul do online prostředí Magic: The Gathering Arena, což s sebou ale přineslo opravdu spoustu komplikací. Přinést turnaj hraný v digitální verzi Magiců na stream se totiž ukázalo být skoro nemožné. Důvod? Absence spectator módu uvnitř hry.

Produkce tak musela vše tvrdě snímat přímo z monitorů hráčů, samozřejmě ale přišly technické problémy, které turnaj solidně zpozdily, a kritika za chybějící divácký mód tak logicky byla na místě. Pokud by ale ani tohle nestačilo k tomu, aby se hned po turnaji designéři vrhli na její vývoj, snad ještě lépe na problémy vycházející z její absence ukázalo finálové utkání. V něm totiž to, že obraz byl streamován přímo z obrazovek hráčů způsobilo opravdu vtipnou podívanou – jednomu z finalistů, Sethu Manfieldovi, který nakonec turnaj také celý vyhrál, totiž na obrazovce během utkání vyskočil malware lákající na sex zdarma. Bylo by tedy docela překvapením, pokud bychom příští turnaj v MTG: Arena už nemohli sledovat skrze spectator mode.

miluju videohry a hlavně ligu legend