Přejít k hlavnímu obsahu

Restt se ocitl v další nešťastné situaci a odnáší si již pátý ban na Twitchi

25. 11. 2020 | 17:30 Twitch.tv
Slovenský streamer Restt si za poslední měsíce také zvládl nasbírat nezáviděníhodnou sbírku banů na streamovací platformě, i když při většině z nich měl opravdu smůlu. Teď měl však již nějakou dobu od trestů pokoj a poklidně se mohl věnovat speedrunům v Minecraftu, což však narušil nejnovější incident s jedním výtržníkem.
Restt ban
Restt ban

Před pár dny jsme byli svědky dalšího banu, který si odnesl známý český streamer Opat04, což je v poměrně krátké době už jeho šestý trest na Twitchi a dosud se neví, zda-li dokonce nebude i jeho posledním. Dlouho na sebe ovšem nenechal čekat ani jeho slovenský vyzyvatel Restt, který si sérií nešťastných náhod také zadělal na spoustu malérů a výjimkou není ani jeho nejnovější ban na streamovací platformě.

Resttův pátý trest na Twitchi je v podstatě další jedno velké nedorozumění, jelikož ho dostal v situaci, kdy se právě banu snažil zabránit. Slovenský streamer chtěl při vysílání zastavit jednoho výtržníka kvůli slovu na "N" a zablokovat jej tak na Steamu, což však vůbec nedopadlo tak, jak doufal. Osoba totiž měla veřejný profil na Steamu a Twitch tuto situaci vyhodnotil jako zveřejňování osobních informací.

Ať je situace sebevíc kontroverzní, nedá se s tím už nic dělat a Restt si tak musí v klidu vytrpět svůj pátý trest. Ban původně obdržel až na 30 dní za zveřejnění emailu k PayPalu zmíněného potížisty, ale po odvolání a vysvětlení celé situace se mu podařilo tento trest snížit na 14 dní. Otázkou však zůstává, jestli bylo s ohledem na danou situaci Restta opravdu nutné zabanovat, nebo jestli to Twitch v některých případech opravdu trochu nepřehání.

Štítky: restt, Opat04