Přejít k hlavnímu obsahu

Rift Rivals: Evropa slaví vítězství

30. 6. 2019 | 01:00 League of Legends
Ve čtvrtek odstartoval mezinárodní turnaj Rift Rivals, ve kterých se mezi sebou utkají rivalské regiony. Tím nejzajímavějším bude pro nás jednoznačně souboj Evropy se Severní Amerikou.
Rift Rivals 2019
Rift Rivals 2019

UPDATE #5: I přesto, že TL úspěšně překvapil G2 solo linkami Yasuo + Gankplank, Evropa může slavit. K vítězství 3:1 tým dotáhl Fnatic, když na poslední mapě porazil Team SoloMid. V poslední hře nejvíce zaujal slovinský midař Nemesis, který si za Veigara připsal skóre 4/1/5.

UPDATE #4: Origen získává evropskému regionu vedení 2:0! Patrik a spol. přehráli TSM hlavně chytrým pohybem po mapě a lepší kontrolou objektivů. Za 30 minut totiž padlo dohromady pouhých 15 killů. Rozhodnout může nyní tým G2 Esports, který vyzve Team Liquid.

UPDATE #3: Finále začalo a v prvním zápase získal Fnatic Evropě vedení. Nad Cloud9 vyhrál první tým LEC po 26 minutách a diváci mohli vidět netradiční souboj na spodní lajně, kde se objevily picky Karma+Soraka (Fnatic) a Nidalee s Morganou (Cloud9). Na řadu jde nyní Origen proti TSM. 

UPDATE #2: I když Evropa neodchází ze základní části bez porážky, do finálové bo5 série půjde jako favorit. Týmy z LEC v druhém hracím dni prohrály tři z pěti zápasů a podíl na tom rovnoměrně nese každý tým. V pátek se odehrál také 2v2 turnaj o nejlepší botlane na západě, kde ale Patrik s Mithym bohužel podlehli už v prvním kole Rekklesovi s Hylissangem z Fnatic.

Turnaj nakonec ovládla botlinka G2 Esports, která ve finále porazila dvojici z TSM díky vybudování náskoku o 100 cs. V průběhu dne jsme měli možnost sledovat i řadu skvělých playe, mezi nimiž vyčnívá 2v3 outplay z dílny právě Perkze a Mikyxe:

UPDATE #1: První hrací den šel 4:0 pro Evropu. Patrik se svým Origenem porazil ve 30 minutách Team SoloMid a netradičně si zahrál Neeko, se kterou dosáhl skóre 3/1/5. Skvělým výkonem se proti svému bývalému týmu blýsknul i Mithy, který s Pykem jednoznačně přehrál bývalého parťáka Zvena a hru zakončil se skóre 5/1/6. Fnatic proti Team Liquid vyzkoušel junglera Dana a ten byl za Jarvana u 75 % killů svého týmu. Později ale zazářil na Jarvanovi i Broxah, který dopomohl k dvacetitříminutové výhře nad Cloud9.

V Los Angeles jsou za každý region tři nejlepší celky jarní sezóny a evropskou frakci tak bude reprezentovat i český střelec Patrik z týmu Origen. Mimo to zastoupí starý region také dvě dlouhodobě úspěšné organizace - G2 Esports a Fnatic. Severní Amerika vyšle do boje Team Liquid, Cloud9 a Team SoloMid.

I když mezinárodních turnajů mnoho není, Rift Rivals ani zdaleka u fanoušků nevzbuzují takové nadšení, jako MSI či Worlds. Je tomu tak hlavně kvůli tomu, že se v turnaji v podstatě o nic nehraje a pořádá se v průběhu letního splitu, kdy se ve všech hlavních ligách bojuje o místa na světovém šampionátu. Týmy tak v zápasech nechtějí ukazovat své největší trumfy a často raději dají šanci ukázat se svým náhradníkům.

NA LCS (3:6)

#TýmSkóre
1Team Liquidlogo std.pngTeam Liquid2 - 1
2Team SoloMidlogo std.pngTeam SoloMid1 - 2
3Cloud9logo std.pngCloud90 - 3

EU LEC (6:3)

#TýmSkóre
1Fnaticlogo std.pngFnatic2 - 1
2G2 Esportslogo std.pngG2 Esports2 - 1
3Origenlogo std.pngOrigen2 - 1
Čtvrtek 27. června
C9Cloud9logo std.png01G2 Esportslogo std.pngG2
TLTeam Liquidlogo std.png01Fnaticlogo std.pngFNC
TSMTeam SoloMidlogo std.png01Origenlogo std.pngOG
C9Cloud9logo std.png01Fnaticlogo std.pngFNC
Pátek 28. června
TLTeam Liquidlogo std.png10G2 Esportslogo std.pngG2
C9Cloud9logo std.png01Origenlogo std.pngOG
TSMTeam SoloMidlogo std.png01G2 Esportslogo std.pngG2
TLTeam Liquidlogo std.png10Origenlogo std.pngOG
TSMTeam SoloMidlogo std.png10Fnaticlogo std.pngFNC

Finále:

  • EU 1:0 NA (Fnatic - Cloud9)
  • EU 2:0 NA (Origen - Team SoloMid)
  • EU 2:1 NA (G2 Esports - Team Liquid)
  • EU 3:1 NA (Fnatic - Team SoloMid)
Štítky: LEC, lcs, Rift Rivals