Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games údajně plánuje League of Legends World Cup

14. 11. 2019 | 10:49 League of Legends
Podle reportéra ESPN FionnOnFire chystají v Riot Games v budoucnu pořádání League of Legends World Cupu. Ten tuto informaci uvedl prostřednictvím svého twitterového účtu, že mu výše postavení z Riotu řekli, že není otázkou jestli bude LoL World Cup, ale spíše kdy proběhne.
World Cup
World Cup

Erzberger na Twitteru napsal:

Je to otázka toho „kdy“ a ne „jestli“ se bude konat LoL World Cup. Chtějí to udělat a chtějí to udělat správně, takže to zabere čas (možná roky), aby to dokázali. Ví, že hráči mají plno plánů a chtějí pro ně vytvořit něco, v čem bude stát za to hrát.

Minulý týden se světový vedoucí esportu v Riotu, John Needam, vyjádřil na tiskové konferenci před finále Worlds v Paříži k tomu, zda by pro LoL mohl být vytvořen World Cup. Řekl, že se jedná o otázku, která je mezi zaměstnanci často probírána a že společnost to zvážila, protože si uvědomují, že národní týmy zahrnují hluboce oddané fanoušky. „Doufejme, že brzy budeme mít něco k oznámení.“

Fanoušci žádají Riot o World Cup již několik let. V roce 2011 uspořádala třetí strana esportovou akci s názvem Sound Blaster Nations Championship, jíž se zúčastnilo sedm národních týmů. Jednalo se o malou akci, kterou však Riot nenapodobil.

World Cup s národními týmy je v esportu úspěšný formát. Overwatch World Cup, StarCraft II Nation Wars, za nimiž stojí O’Gaming, a PUBG Nations Cup jsou příklady, které dokazují, že tento typ turnaje je něco, co lidé chtějí vidět. Turnaje založené na národních týmech zároveň jsou skvělou příležitostí, jak představit esport širokému publiku, jelikož je to nejbližší formát tradičním sportovním akcím jako třeba FIFA World Cup.

League of Legends World Cup již v roce 2020 by byl poměrně velkým překvapením, mnoho fanoušků však jistě potěší, že by mohla tato událost vzniknout v nadcházejících letech.