Přejít k hlavnímu obsahu

Riot pozastavuje jarní sezónu LEC kvůli koronaviru

14. 3. 2020 | 15:15 League of Legends
Společnost Riot Games oznámila, že jarní sezóna LEC se odkládá na neurčito, dokud nebude oznámeno jinak. Panuje totiž obava, že zaměstnanec LEC byl vystaven koronaviru.
LEC
LEC

Nedávno jsme informovali, že se jarní finále mělo přesunout z Budapešti do Berlína a jeden z týmu dokonce tohle kolo měl odehrát z Dánska, protože z gaming house nemohl do Německa odcestovat. Situace už je ale zase jiná. Riot uvedl, že nikdo ze zaměstnanců ani hráčů neměl pozitivní výsledky testu na COVID-19, ale jeden ze zaměstnanců mohl být viru vystaven a byl přesunut do karantény. LEC stream na několik minut ožil a moderátorka Sjokz přečetla prohlášení podobné tweetu, který LEC sdílelo před ukončením vysílání.

Lékařští profesionálové dohlížejí na zaměstnance, prozatím se však tento víkend nebudou konat žádné LEC zápasy, a to ani v dohledné budoucnosti. Představitelé Riotu a LEC se budou snažit ujistit, že nikdo z jejich hráčů či zaměstnanců není v nebezpečí, než se rozhodnou v sezóně pokračovat.

Koronavirus byl před pár dny Světovou zdravotnickou organizací prohlášen za pandemii a šíří se takřka po celém světě. Situace není růžová ani v Německu, což mohlo vést k tomuto ráznému rozhodnutí LEC, neboť studio se nachází právě v Berlíně. Dříve LEC také uvedlo, že po zbytek sezóny zakáže také živé publikum a zástupce tisku ve studiu. Tento krok následovalo i LCS na druhé straně Atlantiku, neboť oznámilo, že ruší živé publikum a veškeré tiskové aktivity ve svém studiu v Los Angeles.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: koronavirus, LEC